Janković: Uprkos opomeni, vrtić u Pećincima nije upisao diskriminisanu decu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da PU „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca nije postupila po preporuci ni posle opomene. Naime, ta predškolska ustanova nije omogućila pohađanje vrtića deci za koju je utvrđeno da su diskriminisana. U saopštenju je navedeno da je nakon pritužbe Udruženja A11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Janković: Uprkos opomeni, vrtić u Pećincima nije upisao diskriminisanu decu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da PU „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca nije postupila po preporuci ni posle opomene.

Naime, ta predškolska ustanova nije omogućila pohađanje vrtića deci za koju je utvrđeno da su diskriminisana.

U saopštenju je navedeno da je nakon pritužbe Udruženja A11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava i roditelja protiv predškolske ustanove zbog diskriminacije troje dece koja nisu upisana, Poverenik doneo mišljenje da je rukovodstvo vrtića iz Pećinaca povredilo odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.

Predškolskoj ustanovi je preporučeno da otkloni posledice diskriminatornog postupanja i preduzme hitne mere i aktivnosti kako bi se deci obezbedilo pohađanje predškolske ustanove u objektu Obrež odnosno Pećinci, zatim da uputi pisano izvinjenje roditeljima dece u čije ime je podneta pritužba. Toj ustanovi je preporučeno i da ubuduće vodi računa da u okviru redovnih poslova i aktivnosti ne krši zakonske propise o zabrani diskriminacije.

S obzirom da Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ nije postupila po preporuci ni posle opomene u zakonskom roku od 30 dana, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti je u skladu sa Zakonom o tome obavestila javnost.

Više opozicionih partija nekoliko meseci ukazuje da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi Demokratske stranke koji su učestvovali u protestima poljoprivrednika.

Izvor: Beta

IN Medija

PROČITAJTE JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vrtic-u-pecincima-odbio-prigovor-oca-devojcice-komisija-postupala-u-skladu-sa-zakonom/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Vojvodina

U Vojvodini porast stope nezaposlenosti

Broj zaposlenih u Srbiji na kraju trećeg kvartala ove godine iznosio je 2.888.500, dok je broj nezaposlenih 285.700, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku.