Japanska organizacija za spoljnu trgovinu posetila Inđiju

Predstavnici japanske organizacije za spoljnu ttgovinu Džetrko nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksanrom Vučićem, su posetili i Inđiju, kazao je predsednik opštine Vladimir Gak. Prema njegovim rečima, Inđiju je prekjuče posetila najveća privredna delagacija koja je ikada bila u poseti opštini Inđija. – Govorim o predstavnicima 16 svetskih firmi koji su pre razgovora sa nama […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Japanska organizacija za spoljnu trgovinu posetila Inđiju

Predstavnici japanske organizacije za spoljnu ttgovinu Džetrko nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksanrom Vučićem, su posetili i Inđiju, kazao je predsednik opštine Vladimir Gak.

Prema njegovim rečima, Inđiju je prekjuče posetila najveća privredna delagacija koja je ikada bila u poseti opštini Inđija.

Govorim o predstavnicima 16 svetskih firmi koji su pre razgovora sa nama održali sastanak as predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. – kazao je Gak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao je sa predstavnicima japanske organizacije za spoljnu trgovinu – Džetro razgovarao o dosadašnjim i novim investicijama te zemlje, jačanju ekonomske saradnje, kao i unapređivanju sveukupnih odnosa Srbije i Japana, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Aleksandar VUčić i Vladimir Gak, foto: opština Inđija

Kako je prenela Beta, Vučić je rekao da je ponosan na postignute rezultate u snaženju bilateralnih ekonomskih veza, i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim ulaganjima japanskih kompanija u Srbiju.

Diverzifikacija japanskih investicija u Srbiji prati promenu strukture našeg ukupnog izvoza u svet čime japanske kompanije koje proizvode u Srbiji daju snažan doprinos još većoj integrisanosti naše zemlje u evropske i globalne lance snabdevanja, naročito u auto industriji. Trenutno, od tri vodeća proizvoda u srpskom izvozu u svet, čak dva dolaze iz oblasti proizvodnje komponenti za autoindustriju, u koju su uključeni japanski investitori. – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je saradnja sa Japanom izuzetno značajna za Srbiju, da rastu investicije i trogovinska razmena i izrazio uverenje da dve zemlje ulaze u period još intenzivnijeg razvoja ekonomske saradnje.

Pozvao je japanske investitore da pokrenu svoje poslovanje u Srbiji i tako pomognu jačanju bilateralnih odnosa.

Vučić je ukazao na japansku preduzetničku svest i smisao za organizaciju kao uzor i rekao da je Srbija danas na putu da postane lider regiona u inovativnim tehnologijama i njihovoj primeni u automobilskoj i hemijskoj industriji, proizvodnji elemenata za železnički transport.

Iako je Srbija u Japanu do sada u velikoj meri bila poznata mahom po sportu i prepoznata kao zemlja Novaka Đokovića i Dragana Stojkovića Piksija, želimo da našu zemlju, u vremenu koje dolazi, poseti daleko veći broj japanskih turista kako bi svoje impresije o Srbiji, njenim lepotama i ljudima mogli da prenose dalje. To isto očekujemo i po pitanju japanskih firmi. Sigurni smo da će kompanije poput Jazakija, Tojo tajersa, Itočua, Nideka, Tojota Cušo-a, Džapan Tobako-a biti najbolji promoteri za dolazak novih japanskih investitora u Srbiju.  – rekao je Vučić.

On je podsetio da će Srbija i Japan ove godine obeležiti važan jubilej, 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je, kako je rekao,samo pokazatelj duge i sveobuhvatne povezanosti dva naroda.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.