• Japanska organizacija za spoljnu trgovinu posetila Inđiju

  Predstavnici japanske organizacije za spoljnu ttgovinu Džetrko nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksanrom Vučićem, su posetili i Inđiju, kazao je predsednik opštine Vladimir Gak. Prema njegovim rečima, Inđiju je prekjuče posetila najveća privredna delagacija koja je ikada bila u poseti opštini Inđija. – Govorim o predstavnicima 16 svetskih firmi koji su pre razgovora sa nama […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Japanska organizacija za spoljnu trgovinu posetila Inđiju

  Predstavnici japanske organizacije za spoljnu ttgovinu Džetrko nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksanrom Vučićem, su posetili i Inđiju, kazao je predsednik opštine Vladimir Gak.

  Prema njegovim rečima, Inđiju je prekjuče posetila najveća privredna delagacija koja je ikada bila u poseti opštini Inđija.

  Govorim o predstavnicima 16 svetskih firmi koji su pre razgovora sa nama održali sastanak as predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. – kazao je Gak.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao je sa predstavnicima japanske organizacije za spoljnu trgovinu – Džetro razgovarao o dosadašnjim i novim investicijama te zemlje, jačanju ekonomske saradnje, kao i unapređivanju sveukupnih odnosa Srbije i Japana, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

  Aleksandar VUčić i Vladimir Gak, foto: opština Inđija

  Kako je prenela Beta, Vučić je rekao da je ponosan na postignute rezultate u snaženju bilateralnih ekonomskih veza, i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim ulaganjima japanskih kompanija u Srbiju.

  Diverzifikacija japanskih investicija u Srbiji prati promenu strukture našeg ukupnog izvoza u svet čime japanske kompanije koje proizvode u Srbiji daju snažan doprinos još većoj integrisanosti naše zemlje u evropske i globalne lance snabdevanja, naročito u auto industriji. Trenutno, od tri vodeća proizvoda u srpskom izvozu u svet, čak dva dolaze iz oblasti proizvodnje komponenti za autoindustriju, u koju su uključeni japanski investitori. – rekao je Vučić.

  Vučić je rekao da je saradnja sa Japanom izuzetno značajna za Srbiju, da rastu investicije i trogovinska razmena i izrazio uverenje da dve zemlje ulaze u period još intenzivnijeg razvoja ekonomske saradnje.

  Pozvao je japanske investitore da pokrenu svoje poslovanje u Srbiji i tako pomognu jačanju bilateralnih odnosa.

  Vučić je ukazao na japansku preduzetničku svest i smisao za organizaciju kao uzor i rekao da je Srbija danas na putu da postane lider regiona u inovativnim tehnologijama i njihovoj primeni u automobilskoj i hemijskoj industriji, proizvodnji elemenata za železnički transport.

  Iako je Srbija u Japanu do sada u velikoj meri bila poznata mahom po sportu i prepoznata kao zemlja Novaka Đokovića i Dragana Stojkovića Piksija, želimo da našu zemlju, u vremenu koje dolazi, poseti daleko veći broj japanskih turista kako bi svoje impresije o Srbiji, njenim lepotama i ljudima mogli da prenose dalje. To isto očekujemo i po pitanju japanskih firmi. Sigurni smo da će kompanije poput Jazakija, Tojo tajersa, Itočua, Nideka, Tojota Cušo-a, Džapan Tobako-a biti najbolji promoteri za dolazak novih japanskih investitora u Srbiju.  – rekao je Vučić.

  On je podsetio da će Srbija i Japan ove godine obeležiti važan jubilej, 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je, kako je rekao,samo pokazatelj duge i sveobuhvatne povezanosti dva naroda.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]