• Ješić: Ako nisam u pravu neka me tuže

  Priča o kvalitetu pijaće vode u Inđiji se pretvorila u političko prepucavanje lokalne vlasti i nekadašnjeg predsednika Opštine Gorana Ješića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ješić: Ako nisam u pravu neka me tuže

  Nekadašnji predsednik opštine Goran Ješić je na tribini „koalicije Srbija protiv nasilja“ saopštio, između ostalog,  da zahvaljujući nesposobnosti lokalnih funkcionera Srpske napredne stranke u Inđiji, građani piju nezdravu vodu i udišu vazduh koji dolazi iz pravca gradske deponije koja je davno trebala da bude zatvorena.

  – U Inđiji se ne kontroliše kvalitet vode u poslednjih pet godina, vodu koju pijete je puna arsena, puna amonijaka, puna nitrita.  Fabrika vode danas stoji ugašena jer aktuelna vlast ne zna kako radi ta fabrika vode.  Ja sam pre neki dan imao prilike da vidim rezultate kvaliteta vode u Inđiji, katastrofa. I to je politika  koju vodi aktuelna vlast. – kazao je na tribini u Inđiji nekadašnji predsednik opštine Inđija.

  Nakon toga reagovali su nadležni iz JKP Vodovod i kanalizacija koji su u saopštenju naveli da “Oni koji plasiraju neistine i zbunjuju javnost neka objasne zašto su imali neispravnu vodu i zabranu korišćenja vode za piće” Pored toga inđijski Vodovod u svom saopštenju navodi da je tokom 2020. godine izvršeno ukupno 630 analiza vode za piće a naredne 618 analiza.

  Priča o kvalitetu pijaće vode u opštini Inđija se nastavila i danas. Ovog puta, oglasila se Opština Inđija u saopštenju na zvaničnoj stranici lokalne samouprave.

  Predstavnici lokalne vlasti su podelili skrinšot vest iz 2014. godine kada je u Inđiji, zbog povećane količine nitrita voda bila zabranjena za piće.

  Da se podsetimo u kakvom je stanju bila voda u inđijskom gradskom vodovodu te 2014. godine kada je na vlasti bio Goran Ješić, a kakva je danas. I te 2014. godine, i 2019. godine, i danas, ista institucija kontroliše kvalitet vode. Nažalost, postoje ljudi koji unose nemir među stanovništvo samo da bi dobili političke poene. Кako su onda radili, tako i danas. Кao i njihovi učenici. – navodi se u saopštenju Opštine.

  U izjavi za IN Medija, Goran Ješić podseća da je bio predsednik Opštine Inđija 2012. godine a ne, kako aktuelna vlast navodi, 2014. godine.

  Prema njegovim rečima, JKP Vodovod i kanalizacija bi trebalo da objasni građanima zbog čega fabrika vode, koja je izgrađena u njegovom mandatu, ne radi.

  Trebalo je da me tuže i da donesu na Sud izveštaj o kvalitetu vode Instituta za javno zdravlje Autonomne pokrajine Vojvodine. Pošto sam video na zvaničnom sajtu Opštine Inđija da su na osnovu moje izjave da inđijska voda nije ispravna objavili rezultate, pozivam Dragoljuba Trifunovića, zvanog Čarli,  i Vladmira Gaka da daju rezultate za Inđiju a ne za Maradik. Inđija se snabdeva iz svojih izvorišta, uključujući i naseljeno mesto Novi Karlovci dok Maradik ima svoj bunar nevezano za Inđiju. Druga stvar, moram da ih obavestim da sam od 2012. godine bio predsednik Opštine a ne 2014. godine, tada sam bio pokrajinski sekretar. I poslednje stvar, četiri miliona evra, kada sam ja vršio funkciju predsednika Opštine, uloženo je u fabriku vode.I ta fabrika vode je napravljena da izdvoji iz vode arsen,amonijak i teške metale.Pitanje je za Vodovod zašto fabrika vode ne radi i da pokažu jasno analize pojaće vode. To je javno dostupan dokument i rešava sve nedoumice, nema potrebe da se prepucavamo preko medija. – zaključio je Ješić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika