• JKP „Komunalac“ ponovo apeluje: Kontejneri služe za odlaganje otpada

  Radnici Tehničkog sektora JKP „Komunalac“ su proteklog vikenda otklonili su sav otpad iz Vikend zone da bi na istoj lokaciji danas zatekli ponovo formiranu „deponija“ pored kontejnera za odlaganje smeća. Iz ovog preduzeća ponovo apeluju na građane i vikendaše da koriste postavljene kontejnere. Radnici JKP“Komunalac“ su proteklog vikenda uklonili otpad u Vikend zoni, koja je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  JKP „Komunalac“ ponovo apeluje: Kontejneri služe za odlaganje otpada

  Radnici Tehničkog sektora JKP „Komunalac“ su proteklog vikenda otklonili su sav otpad iz Vikend zone da bi na istoj lokaciji danas zatekli ponovo formiranu „deponija“ pored kontejnera za odlaganje smeća. Iz ovog preduzeća ponovo apeluju na građane i vikendaše da koriste postavljene kontejnere.

  Radnici JKP“Komunalac“ su proteklog vikenda uklonili otpad u Vikend zoni, koja je potpuno očišćena ali danas je na tom mestu radnike ponovo dočekala gomila smeća koja je odložena mimo kontejnera.

  -JКP „Кomunalac“ APELUJE, na sugrađane i sve ljude koji redovno posećuju Vikend zonu, da su zajedničke posude koje svakodnevno praznimo, namenjene isključivo za bacanje otpada iz domaćinstva. Кako bi izbegli ovakvu svakodnevnu sliku i u cilju da sačuvamo prirodu, molimo sve korisnike da budu obazriviji, kako do ovakvih situacija ne bi više dolazilo.- poručuju iz ovog preduzeća.

  Foto: JKP „Komunalac“ Vikend zona očišćena 12.08.2023.

  Foto: JKP „Komunalac“ Vikend zona 14.08.2023.

  JKP „Komunalac“ je ive godine organizovao nekoliko akcija čišćenja divljih deponija kao i vikend zona gde se sakupljeno smeće merilo u tonama.  Direktor JKP Komunalac, Dušan Lemaić najavio je da će to javno rpeduzeće aplicirati za novac kako bi se deo formiranih divljih deponija na području opštine Inđija sanirao.

  Na teritoriji opštine Inđija ima oko desetak divljih deponija a najveći problem, godinama unazad, su vikend zone. Međutim, sve češće je primetno da se divlje deponije formiraju i u neposrednoj blizini lokalnih puteva.

  Najkritičnije lokacije su prema rečima predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka upravo one koje se nalaze u neposrednoj blizini vikend zona.

  – Najveći pritisak je upravo tamo gde su vikend zone. To su Slankamenački vinogradi, Breg Krčedin i Putareva kuća. Dok ne dođe do promene svesti po mtom pitanju teško da ćemo tu nešto značajnije uraditi. Predlog je da se stave mobilne kamere, koje se napajaju putem solarnog panela, da možemo da reagujemo i intervenišemo. Videćemo to da rešimo pa da vidimo da li će onda biti efekata.– kazao je tada Gak.

  Dežurne službe Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ krajem jula uhvatile su na delu dva vozača koji su šleperima istovarala otpad kod „putareve“ kućice, na novosadskom putu. Kazne za ovu vrstu prekršaja su 25 hiljada za fizičko lice, 75 hiljada za preduzetnike i 150 hiljada dinara za privredna društva.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije

  Ljukovo i Jarkovci sutra bez vode

  Zbog radova na rekonstrukciji crpne stanice I priključenja rezervoara biće prekinuto vodosnabdevanje u Ljukovu i […]