• Još jedno neispunjeno obećanje – rekonstrukcija inđijske pijace u martu 2022. godine

  Iako je obećano, a pre toga jednoglasnim usvajanjem budžeta za 2022. godinu predviđena, rekonstrukcija inđijske gradske pijace nije započeta. Ovog puta javio se novi problem, koji je prema rečima nadležnih morao biti rešen. Najavljeni početak rekonstrukcije za mesec mart odložen je, kako je objašnjeno zbog „visokonaposkih“ kablova koji se nalaze na prostoru inđijske pijace. – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Još jedno neispunjeno obećanje – rekonstrukcija inđijske pijace u martu 2022. godine

  Iako je obećano, a pre toga jednoglasnim usvajanjem budžeta za 2022. godinu predviđena, rekonstrukcija inđijske gradske pijace nije započeta. Ovog puta javio se novi problem, koji je prema rečima nadležnih morao biti rešen. Najavljeni početak rekonstrukcije za mesec mart odložen je, kako je objašnjeno zbog „visokonaposkih“ kablova koji se nalaze na prostoru inđijske pijace.

  – Projekat rekonstrukcije inđijske pijace urađen je pre godinu dana, međutim, građevinska dozvola za radove nije izdata zato što se na toj lokaciji nalaze visoko naponski podzemni kablovi. Taj problem je u međuvremenu rešen, pa se očekuje obnavljanje građevinske dozvole – izjavio je za lokalne medije načelnik Odeljenja za privredu i investicije Opštine Inđija Dragan Ibročić.

  Planovi o rekonstrukciji inđijske pijace datiraju još od 2011. godine ali se sa konktretnom projektnom dokumentacijom krenulo u predizbornoj 2015. godini. Do rekonstrukcije pijace nije došlo ni te 2015. a ni svake naredne godine u kojoj je budžetom planirano izdvajanje za taj posao.

  Nacrtom budžeta za 2022. Godinu ponovo projekat rekonstrukcija pijace u Inđiji, ponovo opredeljena sredstva, nanovo usvojeno, najavljeno i u januaru 2022. godine potvrđeno da ovog leta Inđija dobija rekonstruisanu pijacu a da radovi počinju u martu 2022. godine.

  – Verovatno je potrebno uraditi usklađivanje cena, kako bi mogli raspisati javnu nabavku, obzirom da su cene kada pričamo o građevini drastično skočile. Cena je po rvobitnom projektu oko 2 miliona evra, verujem da će biti nešto viša sada. – kazao je pre Vladimir Gak u januaru ove godine.

  Gak je napomnuo i da porast cene investicije neće bitno poremetiti planove za rekonstrukciju pijace u Inđiji i da bi se sa realizacijom moglo početi u martu. Opštinski budžet je projektovan i usvojen samo mesec dana pre izjave date medijima i odnosi se na izbornu godinu. U budžetu je odvojeno 240 300 miliona dinara upravo za projekat „Rekonstrukcija gradske pijace u Inđiji“. 

  Međutim, novo probijanje rokova odnosno neispunjavanje obećanja dato građanima a vezano za rekonstrukciju pijace, ovaj put je pripisano visokonaponskim kablovima ispod same površine pijace. Ovaj vid problema javio se nakon svih dosadašnjih izrada projekata i najava radova, ali je prema rečima nadležnih rešen. Nije precizirano da li je „stari“ projekat koji urađen i plaćen sredinom 2021. godine taj po kom će se raditi rekonstrukcija inđijske pijace kao ni kada će radovi početi.

  – Nemam saznanja da li će i kada radovi na rekonstrukciji pijace početi. Za to je nadležno Odeljenje za privredu i investicije opštine Inđija. – kratko je za IN Medija odgovorio direktor JKP „Komunalac“ Inđija Dušan Lemajić.

  Prema najavama iz Odeljenja za privredu i investicije radovi bi mogli početi po dobijanju građevinske dozvole.

  IN Medija

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/najcesca-predizborna-bajka-za-indjincane-rekonstrukcija-pijace/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]