• Još nije potvrđena donacija fudbalera Srbije

  Nakon pobede fudbalske reprezentacije Srbije nad ekipom Portugala i direktnim plasmanom Orlova na Svetsko prvenstvo, Srpskim provladinim medijima pronela se vest da će fudbaleri Srbije premiju od milion evra uplatiti za lečenje bolesne dece u Srbiji. Premiju od milion evra na račun FSS uplatila je Republika Srbija ekspresno, kako je i obećao predsednik Aleksandar Vučić […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Još nije potvrđena donacija fudbalera Srbije

  Nakon pobede fudbalske reprezentacije Srbije nad ekipom Portugala i direktnim plasmanom Orlova na Svetsko prvenstvo, Srpskim provladinim medijima pronela se vest da će fudbaleri Srbije premiju od milion evra uplatiti za lečenje bolesne dece u Srbiji.

  Premiju od milion evra na račun FSS uplatila je Republika Srbija ekspresno, kako je i obećao predsednik Aleksandar Vučić a Vlada Republike Srbije usvojila. Međutim dalji trensfer novca nije izvršen, niti se iko od stručnog štaba reprezentacije, kapitena, igrača, humanitarnih organizacija ili roditelja bolesne dece oglasio povodom ovih tvrdnji prorežimskih medija. Vest se proširila društvenim mrežama te je euforija posle pobede reprezentacije dostigla svoj vrhunac najavom ove, nepotvrđene vesti.

  Kako je sve počelo

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je fudbalere na meč sa Portugalom i tom prilikom im obećao milion evra kao dodatnu premiju ukoliko savladaju domaćina.

  – Da ih pobedite u Portugalu. I kao što vidite ja nemam strah od toga ako bude drugačiji rezultat, ionako će svi mene da napadaju. Vi lepo tamo srećno otputujte, pobedite ih tamo, obradujte narod, a ja sam došao vama da kažem koliko poštujemo vaš trud, rad i izgaranje na terenu. U dogovoru sa Vladom Srbije izdvojićemo za vas, kao dodatnu premiju, ukoliko pobedite milion evra da možete da podelite i to je samo da vidite koliko je za Srbiju važno da  da ih tamo pobedite. Ja ne umem da vam kažem idite tamo i igrajte, ja vam kažem idite i pobedite ih, a mi ćemo da poštujemo kakav god rezultat da bude ukoliko se budete borili i dali sve od sebe, a mi znamo da ćete to da uradite. Mnogo nam znači ova utakmica i verujte i za naš narod i pobedite za našu zemlju – poručio je Vučić u obraćanju fudbalerima Srbije.

  Nakon fotografija naših reprezentativaca sa predsednikom i spektakularne pobede nad ekipom Portugala, mediji javljaju da je na sednici Vlade doneta odluka o prebacivanju novca na račun FSS u iznosu od milion evra.

  Vest o donaciji

  Od trenutka objavljivanja vesti da će država za pobedu platiti milion evra fudbalerima na društvenim mrežama je počela polemika da li je uopšte potrebno novac trošiti u takve svrhe, dok je sa druge strane cela nacija angažovana za prikupljanje pomoći bolesnoj deci za lečenje.

  Potom sledi vest prorežimskih medija da su se fudbaleri odrekli premije koja im pripada ali tome u prilog ne ide ni jedno saopštenje, izjava ili potvrda bilo koje humanitarne organizacije kao ni roditelja dece koji mole građane da pomognu jer vreme za lečenje njihovog deteta ističe.

  Ni 24 sata od vesti da se odriču premije nije potvrđeno da je u pitanju istina ili neistina.

  IN Medija je došla do saznanja da je reprezentativac Aleksandar Mitrović odlučio da svoj deo premije koji mu pripada, u iznosu od 35.000 evra prosledi u humanitarne svrhe o čemu ne želi javno da govori kao ni o dosadašnjim humanitarnim aktivnostima u kojima je učestvovao.

  Naslovna: Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija