• Jutarnji: Vučić danas planirao da poseti Jasenovac, ali mu hrvatske vlasti neće dozvoliti

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je privatno danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dopustiti ulazak u zemlju, piše Jutarnji list – prenosi Beta. Vučić je, prema izvorima tog lista, kontaktirao predsednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, mestu na kojem se za vrijeme NDH nalazio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Jutarnji: Vučić danas planirao da poseti Jasenovac, ali mu hrvatske vlasti neće dozvoliti

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je privatno danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dopustiti ulazak u zemlju, piše Jutarnji list – prenosi Beta.

  Vučić je, prema izvorima tog lista, kontaktirao predsednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, mestu na kojem se za vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svetskom ratu.

  – Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatni posjet Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu. Pupovac je, jasno, rekao premijeru Andreju Plenkoviću da ga je Vučić kontaktirao, a u Vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsednik planirao da napravi haos u Hrvatskoj – piše Jutarnji list.

  Kako se u tekstu navodi, bez službene obavesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, Vučić je hteo da predje granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske i da dodje u Jasenovac oko 11 sati, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

  -Ovdje je očito, smatraju u (hrvatskoj) Vladi, bila namera da se isprovocira hrvatska strana uoči godišnjice Oluje, a da onda srpski predsednik može u svojoj zemlji da glumi žrtvu jer mu Hrvati nisu dopustili ulazak u zemlju – dodaje Jutarnji list.

  Sagovornik lista iz vlade Hrvatske navodi da Vučić nije poštivao nijedan protokol, sve je hteo da napravi mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima, hteo je sa svojim TV ekipama da predke hrvatsku granicu, ali premijer Plenković i Vlada jasno su rekli ne.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija