• Kad lokalni mediji planove prenose kao “gotova stvar”

  Vest da će Inđija u naredne dve godine dobiti zatvoren bazen odjeknula je među stanovnicima ovog sremskog gradića. Najviše je obradovala one koji se informišu putem lokalnih medija, koji se inače finansiraju iz budžeta. Ovu pompeznu vest prenela je i Radio televizija Vojvodina preuzevši tv prilog od šidske Sremske televizije. Kako je navela autorka priloga, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kad lokalni mediji planove prenose kao “gotova stvar”

  Vest da će Inđija u naredne dve godine dobiti zatvoren bazen odjeknula je među stanovnicima ovog sremskog gradića. Najviše je obradovala one koji se informišu putem lokalnih medija, koji se inače finansiraju iz budžeta.

  Ovu pompeznu vest prenela je i Radio televizija Vojvodina preuzevši tv prilog od šidske Sremske televizije. Kako je navela autorka priloga, nadležni planiraju moderan , savremeni objekat, pored otvorenog inđijskog bazena, a time će biti stvoreni uslovi da se u nastavu fizičkog vaspitanja uvede i plivanje i planirano je da projekat odnosno zatvoren bazen bude završen u roku od dve godine. Lokacija zatvorenog biće odmah pored otvorenog bazena, u planu je izrada projekta i obezbeđivanje sredstava, za šta će se aplicirati i kod viših nivoa vlasti, navodi Sremska televizija.

  Vladimir Gak, foto: opština Inđija

  Gotovo identičnu vest, ista televizija je plasirala i prošle godine tačnije 24. septebra 2020. godine. Razlika je u tome što je tada u prilogu rečeno da za izgradnja zatvorenog bazena u Inđiji planira u naredne četiri godine dok se u najnovijem prilogu sa sigurnošću novinarke tvrdi da će ceo projekat biti gotov za dve godine a to je potvrdio i prvi čovek opštine Vladimir Gak.

  Priču o zatvorenom bazenu u Inđiji, građani su imali priliku da na Sremskoj televiziji pogledaju i u decembru 2019. godine kada je predsednik opštine Vladimir Gak rekao da će biti završena i Akademija sporta o kojoj se takođe govori u medijima poslednjih nekoliko godina.

  –  U te četiri godine, apsolutno ćemo rešiti i pitanje zatvorenog bazena, završićemo sportsku halu i Akademiju sporta– rekao je, između ostalog,  tog decembra 2019. godine Vladimir Gak.

  Gak je za lokalne medije izjavio da je cilj lokalne samouprave  da se Sportski centar “Leje” obogati novim sadržajima, da Inđija dobije moderan, savremen zatvoreni bazen, sa pratećom infrastrukturom.

  I prethodna vlast najavljivala izgradnju

  Priča o izgradnji zatvorennog bazena u Inđiji nije nova jer je i prethodna vlast najavljivala sličan projekat. Kako je davne 2012. godine preneo portal E- kapija “kako bi upotpunili postojeće sadržaje u sportsko-rekreativnoj zoni u Inđiji su odlučili da izgrade i zatvoren bazen”. U tekstu se dalje navodi da će zatvoreni bazen koristiti osnovne i srednje škole, sportska društva, rekreativci i svi stanovnici opštine Inđija, kao i susednih opština. Do realizacije projekta o kojem se govorilo pre skoro deset godina nikad nije došlo.

  I dok Gak prenosi planove  a lokalni mediji te planove kao već gotovu stvar, u samom Nacrtu budžeta za narednu 2022. godinu nema novčanih sredstava koji su predviđeni za ovu namenu.

  Ono što stoji u samom nacrtu, kada je reč o gradskom bazenu, to je „uređenje gradskog bazena“ a za to je namenjeno 600 hiljada dinara.

  Nacrt budžeta za 2022. godinu

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]