• Kada bude gotova pruga Beograd – Budimpešta, vozovi neće stajati na granici

  Na današnjem sastanku ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i mađarskog kolege Janoša Lazara rečeno je da će brza pruga između Beograda i Budimpešte biti gotova 2025. godine i vozovi se neće zaustavljati na granici. –Kao što znate, 2025. godine imaćemo brzu prugu između Beograda i Budimpešte i sada smo se dogovorili kako će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kada bude gotova pruga Beograd – Budimpešta, vozovi neće stajati na granici

  Na današnjem sastanku ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i mađarskog kolege Janoša Lazara rečeno je da će brza pruga između Beograda i Budimpešte biti gotova 2025. godine i vozovi se neće zaustavljati na granici.

  Kao što znate, 2025. godine imaćemo brzu prugu između Beograda i Budimpešte i sada smo se dogovorili kako će ti vozovi raditi. To znači da carina i granični prelazi treba da budu u Beogradu i Budimpešti, da nema stajanja na granici, jer suština brze pruge je upravo to rekao je Vesić.

  Tanjug prenosi da je Vesić na sastanku sa mađarskim kolegom razgovarao i o druge dve dve pruge – vezi Subotice sa Segedinom i Bajom.

  Obavestio sam mog kolegu ministra da Srbija počinje izgradnju svoje saobraćajnice od graničnog prelaza Bački Breg do graničnog prelaza sa Rumunijom Nakovo rekao je Vesić. 

  Dodao je da je sa mađarskim ministrom razgovarao i o Dunavu, koji je neiskorišćena šansa za Srbiju, a delimično i za Mađarsku.

  -Dunav je veza između Srbije i Mađarske. Više ćemo se baviti projektima na Dunavu jer je to šansa za naše dve zamlje. Da zaživi veza brodom između Budimpešte i Beograda o čemu smo potpisali sporazum pre nekoliko godina i radićemo zajedno rekao je Vesić.

  Mađarski ministar građevinarstva i investicija Janoš Lazar je rekao da je sa cilj današnjeg razgovora bio jačanje železničkog i drumskog saobraćaja. 

  -Izgradićemo prugu između Budimpešte i Beograda. Povezaćemo prugom Suboticu i Segedin. I izgradićemo prugu između Subotice i Baje. Pored toga izgradićemo auto-puteve pored državnih granica i omogućićemo priključivanje na auto-puteve i kod Tompe i kod Herceg Santov – rekao je Lazar. 

  Kako je naglasio, to su tri velika železnička i dva velika drumska projekta. 

  Izvor: Tanjug

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina