• Karate nije više olimpijski sport

  Jovana Petković, srpska karatiskinja i nosilac zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju, poslednja je karatistkinja u istoriji ovog sporta na Olimpijskim igrama koja je ponela zlatno odličje. – Vrata za karate zatvorena su u Parizu. Moramo da balansiramo između tradicionalnih sportova i ovih što su u porastu – rekao je direktor MOK (Međunarodni Olimpijski […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Karate nije više olimpijski sport

  Jovana Petković, srpska karatiskinja i nosilac zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju, poslednja je karatistkinja u istoriji ovog sporta na Olimpijskim igrama koja je ponela zlatno odličje.

  – Vrata za karate zatvorena su u Parizu. Moramo da balansiramo između tradicionalnih sportova i ovih što su u porastu – rekao je direktor MOK (Međunarodni Olimpijski Komitet) Kit Mekonel u intervjuu za AFP.

  Iako su se čelni ljudi karatea prethodnih dana negodovali, organizatori Olimpijskih igara u Parizu pravdali su se time da su „novi sportovi odabrani pre Tokija“.

  MOK razume frustraciju ljubitelja karatea i želje šampiona Stivena Da Koste. Međutim, odluka je doneta. Novi sportovi će zavesti mladu publiku – poručili su iz MOK.

  Želja da se Olimpijske igre približe korisnicima popularnih mreža kao što su Tik Tok i Instagram je jedan od mogućih razloga što je karate „otpao“ sa liste sportova ovog planetarnog takmičenja.

  – Na kraju krajeva, četiri nova sporta predložena su još u februaru 2019. godine: brejkdens, penjanje, skejtbording i surfovanje – dodaje se u saopštenju.

  Ovi sportovi opisani su kao „mladi, pristupačni i u skladu sa vremenom u kom živimo“, te je želja da se uvedu sportovi koji su, najpre, popularni na društvenim mrežama.

  Fotografije: Freepik
  Naslovna fotografija: Jovana Preković instagram
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Sutra “Otvoreni Kros Srema”

  “Otvoreni Kros Srema“ po 42. put biće održan u subotu 6. aprila 2024. godine u Sportskom centru „Leje“ u Inđiji sa početkom u 11 časova. […]