• Kineski festival svetla do 5. februara u Beogradu Novom Sadu

  Peti po redu Kineski festival svetla počeo je u Limanskom parku u Novom Sadu i na Sava Promenadi ispred Galerije u Beogradu. Šarenilo svetlosnih lampiona koji su uključeni u 17h po našem vremenu, a u ponoć po kineskom, obeležilo je početak kineske Nove godine. – Raduje me što je ovaj festival postao tradicionalan, što predstavlja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kineski festival svetla do 5. februara u Beogradu Novom Sadu

  Peti po redu Kineski festival svetla počeo je u Limanskom parku u Novom Sadu i na Sava Promenadi ispred Galerije u Beogradu. Šarenilo svetlosnih lampiona koji su uključeni u 17h po našem vremenu, a u ponoć po kineskom, obeležilo je početak kineske Nove godine.

  Raduje me što je ovaj festival postao tradicionalan, što predstavlja radost za decu i sve generacije. Svake godine imamo neke novine, nove lampione, instalacije. Svratite na festival i uživajte u magičnim lampionima. – izjavio je umetnik i osnivač festivala Slobodan Trkulja koji već godinama uživa popularnost u Kini i koji je predstavljao Srbiju u večerašnjem Novogodišnjem programu na televiziji CCTV, najgledanijoj emisiji na svetu.

  Lampioni će do 5.februara sijati svakog dana od 17 časova u Novom Sadu i Beogradu. Ulaz za sve posetioce u oba grada je besplatan.

  Za posetioce u Beogradu, unutar Galerije kod ulaza broj 5, svakog vikenda do 5. februara, u 17 časova biće priređena tradicionalna kineska ceremonija pravljenja i pripremanja čaja, tokom koje će biti posluženi aromatični kineski čajevi, dok će prvog dana festivala posetioci imati priliku da učestvuju u kursu izrade tradicionalne kineske hrane – „dumplings“.

  Novosađani će uživati i u dodatnim sadržajima, jer će u Limanskom parku biti postavljeni štandovi sa tradicionalnom kineskom hranom i suvenirima.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije ZABAVA

  Ramštajn podigao Ušće na noge (VIDEO)

  Spektakularni koncert „Ramštajna" održan je na beogradskom Ušću, a počeo je nešto posle 21 čas. Publika je članove nemačkog sastava dočekala ovacijama i gromoglasnim […]

  Doček Svetog Patrika sa Radio Tarantulom

  U subotu 16.marta u organizaciji onlajn radija „Tarantula“ i legendarnog kafea Geto u Inđiji biće obeležen dan Svetog Patrika. Organizatori najavljuju mogućnost konzumiranja Jameson-a sa uz […]