• Kisić Tepavčević: Treća doza vakcine od utorka

  Početak vakcinacije trećom dozom protiv korona virusa počinje sutra 17. avgusta a odluka gde će se treća doza primati biće donesena danas, najavila je članica Kriznog štaba za borbu protiv kovida i Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević na javnom servisu. Ona je istakla su konkurenti za treću dozu vakcine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kisić Tepavčević: Treća doza vakcine od utorka

  Početak vakcinacije trećom dozom protiv korona virusa počinje sutra 17. avgusta a odluka gde će se treća doza primati biće donesena danas, najavila je članica Kriznog štaba za borbu protiv kovida i Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević na javnom servisu.

  Ona je istakla su konkurenti za treću dozu vakcine prevashodno osobe sa umanjenim imunitetom, odnosno osobe na hemodijalizi, oni kojima su transplantirani organi, koji su trenutno na imunosupresivnoj terapiji, kao što su različite hemoterapije kod karcinoma.

  Pored toga, treća doza se preporučuje za osobe starije od 70 godina, osobe koje se nalaze u ustanovama socijalne zaštite, pre svega u gerontološkim centrima, kao i za zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, ali i putnike u međunarodnom saobraćaju, rekla je Tepavčević.

  Ona je rekla da i osobe koje ne pripadaju rizičnim grupama mogu da prime treću dozu vakcine na lični zahtev, ukoliko je od primanja prethodne doze prošlo šest meseci.

  Govoreći o dilemama ljudi koju vakcinu primiti, istakla je da su prethodnih meseci zemlje koje nisu imale dovoljno vakcina za prvu i drugu dozu kombinovale različite proizvođače i da su se sve one pokazale bezbednim i efektnim.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]