• Koalicija za slobodu medija: Pritisak na Jelenu Zorić mora prestati

  Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja, u jučerašnjem gostovanju u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji iskoristila je priliku da iznese niz netačnih informacija o novinarki BIRN-a i nedeljnika Vreme Jeleni Zorić i uputi joj pretnje spominjući njenog brata.  – Ova Jelena Zorić, čije priznanje imamo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koalicija za slobodu medija: Pritisak na Jelenu Zorić mora prestati

  Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja, u jučerašnjem gostovanju u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji iskoristila je priliku da iznese niz netačnih informacija o novinarki BIRN-a i nedeljnika Vreme Jeleni Zorić i uputi joj pretnje spominjući njenog brata.

   – Ova Jelena Zorić, čije priznanje imamo konačno od pre par dana, za koju Vlada Gajić iz Narodne stranke kaže da joj je Saša Drecun izvor za njene informacije. Mislim svi pričaju da je ona u jako prisnim odnosima sa njim. Čujem kako njen brat priča da je ona imala problem sa redakcijom televizije na kojoj je prethodno radila zbog toga što je prikrila prepisku između Drecuna i nekog kriminalca, najverovatnije Koraća, koja je stigla na mejl te redakcije. Pazi, prikrila je to od svog uredništva! Kako se to zove? Selektivno istraživačko novinarstvo, ili kako?

  Nastup Dijane Hrkalović nastavak je vršenja pritiska na Jelenu Zorić. Naime, nakon gostovanja u „Pregledu dana“ na NewsMax Adria pre nekoliko dana, Zorić se našla i na meti predstvanika opozicije, koji su joj zamerili „da se prodala“ jer je izjavila da u aferi Jovanjica „nema Andreja Vučića“.

  Koalicija za slobodu medija poslednji nastup Dijane Hrkalović vidi kao pokušaj da neistinom diskredituje višestruko nagrađivanu novinarku, budući da je o spornoj prepisci Jelena Zorić napravila prilog za televiziju N1, na kojoj je tada radila, dok spominjanje članova njene porodice može biti samo u cilju pretnji i zastrašivanja.

  Inače, Dijana Hrkalović je i ranijim u svojim gostovanjima u prorežimskim medijima koristila priliku da etiketira nezavisne medije i novinare, pa su se na njenoj meti već našli N1, Nova, Danas, kao i Vukašin Obradović.

  Koalicija za slobodu medija najoštrije osuđuje perfidne pretnje upućene Jeleni Zorić kao i etiketiranje novinara od strane Dijane Hrkalović. Ovakvi nastupi mogu samo dodatno ugroziti bezbednost nezavisnih novinara, protiv kojih se godinama unazad vodi kampanja od strane vlasti i njima naklonjenih medija.

  Takođe, pozivamo sve političke aktere da prestanu da vrše pritisak na medije i novinare, a policiju da ih zaštiti, kako bi mogli profesionalno i bez strah da obavljaju svoj posao, navodi se u saopštenju.

  Naslovna: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]