• Kompanija Lir kupila IGB

  Кorporacija Lir, globalni lider u automobilskoj tehnologiji u sektoru Seating and E-Sistems,  objavila je da je sklopila konačan ugovor o preuzimanju kompanije  I.G. Bauerhin (IGB), koji proizvodi  grejače automobilskih sedišta u Inđiji. Kako je navela kompanija, Lir će kupiti IGB za 140 miliona evra, bez gotovine i dugova. Očekuje se da će transakcija, pod uslovom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kompanija Lir kupila IGB

  Кorporacija Lir, globalni lider u automobilskoj tehnologiji u sektoru Seating and E-Sistems,  objavila je da je sklopila konačan ugovor o preuzimanju kompanije  I.G. Bauerhin (IGB), koji proizvodi  grejače automobilskih sedišta u Inđiji.

  Kako je navela kompanija, Lir će kupiti IGB za 140 miliona evra, bez gotovine i dugova. Očekuje se da će transakcija, pod uslovom regulatornih odobrenja i drugih uobičajenih uslova zatvaranja, biti zatvorena u narednih šest do devet meseci.

  U februaru, Lir je kupio gotovo sve poslovne jedinice Кongsberg Automotive Interior Comfort Sistems (Кongsberg), čija rešenja za udobno sedenje uključuju masažu sedišta i lumbalnog dela, kao i grejanje i ventilaciju sedišta.

  Кupovina IGB-a unaprediće našu viziju da budemo vodeći dobavljač inovativnih rešenja za toplotnu udobnost automobila –  rekao je Rej Skot, predsednik i izvršni direktor kompanije Lir.

  Kompanija IGB Automotive je u maju 2008. godine dobila subvencije Republike Srbije za 300 otvorenih radnih mesta. U oktobru 2010. godine potpisan je ugovor sa opštinom, kupljeno je zemljište i na njemu izgrađen novi proizvodni pogon.

  U januaru 2017. godine, otvaranju novog pogona fabrike prisustvovao je tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kao i njegov pokrajinski i partijski Igor Mirović, a domaćin je bio predsednik opštine Inđija, takođe partijski kolega, Vladimir Gak.

  Kako je ranije izvestio portal 021. u  izveštaju za 2018. godinu, u „Liru“ je u proseku radilo nešto više od 3.100 radnika. Prihodi su se udvostručili i skočili su sa 4,2 milijarde dinara u 2017. na devet milijardi u prošloj godini. Međutim, uvećali su se i rashodi, koji iznose 9,4 milijarde dinara, od čega 2,1 milijarde čine troškovi zarada.

  Na ime subvencija „Lir“ je primio 478 miliona dinara od Republike Srbije. Međutim, kada se izvede računica, američka kompanija ostvarila je gubitak od 540 miliona dinara.

  .Naslovna: opština Inđija

  M. Blečić I(N Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija