Komunalac ostao bez direktora

Pre dva dana istekao je mandat direktoru JKP Komunalac Dušanu Lemajiću i on više nema pravo da vrši tu funkciju, kaže za IN Medija odbornik odborničke grupe „Građanin“ Strahinja Jovanović. Lemajić je na mesto direktora Komunalca imenovan 18. juna 2018. godine ali nakon isteka mandata lokalna samouprava nije raspisala novi konkurs, objašnjava Jovanović. – Mislim […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Komunalac ostao bez direktora

Pre dva dana istekao je mandat direktoru JKP Komunalac Dušanu Lemajiću i on više nema pravo da vrši tu funkciju, kaže za IN Medija odbornik odborničke grupe „Građanin“ Strahinja Jovanović.

Lemajić je na mesto direktora Komunalca imenovan 18. juna 2018. godine ali nakon isteka mandata lokalna samouprava nije raspisala novi konkurs, objašnjava Jovanović.

– Mislim da je više nego neodgovorno da konkurs za direktora tako važnog javnog preduzeća nije još uvek raspisan iako vlast vrlo dobro zna da Lemajiću ističe mandat 18 juna. Svaki konkurs traje 40 – 50 dana a da vlast dočeka da tako važno javno preduzeće ostane bez direktora je više nego neodgovorno. – kaže Jovanović i dodaje.

„Proverićemo da li je Lemajić došao u kancelariju, na to više nema pravo“ – Strahinja Jovanović

– Koliko je meni poznato, Skupština će se održati tek 30.  juna a vlast je sebi dozvolila da do tada JKP Komunalac nema direktora jer po Zakonu o javnim preduzećima Dušan Lemajić nema više pravo da dolazi u kancelariju i obavlja tu dužnost.

Jovanović očekuje da će na narednoj sednici lokalnog parlamenta 30. juna biti imenovan vršioc dućnosti ali će svakako do tada Komunalac biti bez direktora.

U narednih deset dana zbog nečije neodgovornosti ćemo imati situaciju da jedno od najbitnijih javnih preduzeća nema direktora, neko za to mora da odgovora – dodao je Strahinja Jovanović.

Lokalni parlament

Vojvođanski istraživačko – analitički centar (VOICE) je ranije pisao o kršenju Zakona o javnim preduzećima u opštini Inđija i kao primer, između ostalog, naveo je i imenovanje Dušana Lemajića za vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća Ingas, 2016. godine.

Kako je pisao VOICE, Dušan Lemajić tada nije ispunjavao uslove propisane zakonom za mesto v.d. direktora javnog preduzeća “Ingas“. Lemajiću je, navodi se u tekstu,  nedostajalo godinu dana i četiri meseca radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje.

Prema dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, Dušan Lemaić je završio studije 23.11.2012. godine što znači da bi ispunjavao uslove tek u novembru 2017. godine a ne u junu 2016. kada je, odlukom vladajućeg SNS-a , imenovan za v.d direktora.

M. Blečić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Štrajk operative u JKP „Vodovod i kanalizacija“?

Radnici sektora operative JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavljuju mogućnost štrajka ukoliko rukovodstvo ovog preduzeća ne ispuni njihove zahteve o kojima će izvestiti tehničkog direktora Dragana Došena u ponedeljak 4.decembra.

U Inđiji za godinu dana policiji prijavljeno 169 slučajeva nasilja

U poslednjih godinu dana na teritoriji inđijske opštine prijavljeno je 169 slučajeva nasilja, od tog broja podnete su 44 krivične prijave za nasilje u porodici a ukupno je izrečeno 144 hitnih mera i sve su produžene odlukama Suda u Staroj Pazovi, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova za područje Inđije za poslednjih godinu dana.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.