• Komunalac ostao bez direktora

  Pre dva dana istekao je mandat direktoru JKP Komunalac Dušanu Lemajiću i on više nema pravo da vrši tu funkciju, kaže za IN Medija odbornik odborničke grupe „Građanin“ Strahinja Jovanović. Lemajić je na mesto direktora Komunalca imenovan 18. juna 2018. godine ali nakon isteka mandata lokalna samouprava nije raspisala novi konkurs, objašnjava Jovanović. – Mislim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Komunalac ostao bez direktora

  Pre dva dana istekao je mandat direktoru JKP Komunalac Dušanu Lemajiću i on više nema pravo da vrši tu funkciju, kaže za IN Medija odbornik odborničke grupe „Građanin“ Strahinja Jovanović.

  Lemajić je na mesto direktora Komunalca imenovan 18. juna 2018. godine ali nakon isteka mandata lokalna samouprava nije raspisala novi konkurs, objašnjava Jovanović.

  – Mislim da je više nego neodgovorno da konkurs za direktora tako važnog javnog preduzeća nije još uvek raspisan iako vlast vrlo dobro zna da Lemajiću ističe mandat 18 juna. Svaki konkurs traje 40 – 50 dana a da vlast dočeka da tako važno javno preduzeće ostane bez direktora je više nego neodgovorno. – kaže Jovanović i dodaje.

  „Proverićemo da li je Lemajić došao u kancelariju, na to više nema pravo“ – Strahinja Jovanović

  – Koliko je meni poznato, Skupština će se održati tek 30.  juna a vlast je sebi dozvolila da do tada JKP Komunalac nema direktora jer po Zakonu o javnim preduzećima Dušan Lemajić nema više pravo da dolazi u kancelariju i obavlja tu dužnost.

  Jovanović očekuje da će na narednoj sednici lokalnog parlamenta 30. juna biti imenovan vršioc dućnosti ali će svakako do tada Komunalac biti bez direktora.

  U narednih deset dana zbog nečije neodgovornosti ćemo imati situaciju da jedno od najbitnijih javnih preduzeća nema direktora, neko za to mora da odgovora – dodao je Strahinja Jovanović.

  Lokalni parlament

  Vojvođanski istraživačko – analitički centar (VOICE) je ranije pisao o kršenju Zakona o javnim preduzećima u opštini Inđija i kao primer, između ostalog, naveo je i imenovanje Dušana Lemajića za vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća Ingas, 2016. godine.

  Kako je pisao VOICE, Dušan Lemajić tada nije ispunjavao uslove propisane zakonom za mesto v.d. direktora javnog preduzeća “Ingas“. Lemajiću je, navodi se u tekstu,  nedostajalo godinu dana i četiri meseca radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje.

  Prema dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, Dušan Lemaić je završio studije 23.11.2012. godine što znači da bi ispunjavao uslove tek u novembru 2017. godine a ne u junu 2016. kada je, odlukom vladajućeg SNS-a , imenovan za v.d direktora.

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija