• Konačna brojka: 37 zemalja na Pesmi Evrovizije

  Na Pesmi Evrovizije u Liverpulu učestvovaće 37 zemalja, tri manje u odnosu na prethodnu godinu, objavili su Evropska radiodifuzna unija i BBC, prenosi portal evrovizija.rs. Tokom tri završne večeri, zakazane za 9, 11. i 13. maj u areni „M&S Bank“ u Liverpulu, nastupiće predstavnici 37 država. Ove godine od takmičenje su odustale: Bugarska, Crna Gora […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konačna brojka: 37 zemalja na Pesmi Evrovizije

  Na Pesmi Evrovizije u Liverpulu učestvovaće 37 zemalja, tri manje u odnosu na prethodnu godinu, objavili su Evropska radiodifuzna unija i BBC, prenosi portal evrovizija.rs.

  Tokom tri završne večeri, zakazane za 9, 11. i 13. maj u areni „M&S Bank“ u Liverpulu, nastupiće predstavnici 37 država.

  Ove godine od takmičenje su odustale: Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonija.

  Direktan plasman na finalno veče izborili su: Ukrajina kao prošlogodišnji pobednik, kao i standardni članovi iz redova „Velike petorke“, među kojima se nalazi i Ujedinjeno Kraljevstvo kao domaćin ovogodišnjeg nadmetanja.

  Predstavnici iz preostale 31 države biće učesnici polufinalnih nadmetanja, na kojima će po 10 država izboriti odlazak u finale.

  U jednom polufinalu slušaćemo predstavnike iz 15, u drugom iz 16 država.

  To znači da ćemo na finalnoj večeri 13. maja, posle godinu dana pauze, ponovo slušati predstavnike iz 26 država.

  Lista 37 država učesnica:
  Polufinalisti: Albanija, Australija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Gruzija, Grčka, Island, Irska, Izrael, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, San Marino, SRBIJA, Slovenija, Švedska, Švajcarska.
  Direktni finalisti: Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Ukrajina (aktuelni pobednik) i Ujedinjeno Kraljevstvo (domaćin)

  Narednih meseci biće otkriveno više detalja u vezi sa sloganom takmičenja, njegovim vizuelnim identitetom, kao i prodajom karata.

  Od 37 prijavljenih zemalja, za sada su samo dve otkrile svoje adute, i to Izraelci (Noa Kirel) i Kiprani (Andrew Lambrou).

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]

  Zimsko računanje vremena od nedelje 29. oktobra

  Letnje računanje vremena u 2023. godini prestaje u nedelju 29. oktobra u 3 časa ujutro. U noći između subote i nedelje časovnike treba pomeriti za jedan sat unazad, sa 3 na 2 časa, u skladu sa […]