Konačna brojka: 37 zemalja na Pesmi Evrovizije

Categories Muzika, NOVO, VESTIPosted on

Na Pesmi Evrovizije u Liverpulu učestvovaće 37 zemalja, tri manje u odnosu na prethodnu godinu, objavili su Evropska radiodifuzna unija i BBC, prenosi portal evrovizija.rs.

Tokom tri završne večeri, zakazane za 9, 11. i 13. maj u areni „M&S Bank“ u Liverpulu, nastupiće predstavnici 37 država.

Ove godine od takmičenje su odustale: Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonija.

Direktan plasman na finalno veče izborili su: Ukrajina kao prošlogodišnji pobednik, kao i standardni članovi iz redova „Velike petorke“, među kojima se nalazi i Ujedinjeno Kraljevstvo kao domaćin ovogodišnjeg nadmetanja.

Predstavnici iz preostale 31 države biće učesnici polufinalnih nadmetanja, na kojima će po 10 država izboriti odlazak u finale.

U jednom polufinalu slušaćemo predstavnike iz 15, u drugom iz 16 država.

To znači da ćemo na finalnoj večeri 13. maja, posle godinu dana pauze, ponovo slušati predstavnike iz 26 država.

Lista 37 država učesnica:
Polufinalisti: Albanija, Australija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Gruzija, Grčka, Island, Irska, Izrael, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, San Marino, SRBIJA, Slovenija, Švedska, Švajcarska.
Direktni finalisti: Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Ukrajina (aktuelni pobednik) i Ujedinjeno Kraljevstvo (domaćin)

Narednih meseci biće otkriveno više detalja u vezi sa sloganom takmičenja, njegovim vizuelnim identitetom, kao i prodajom karata.

Od 37 prijavljenih zemalja, za sada su samo dve otkrile svoje adute, i to Izraelci (Noa Kirel) i Kiprani (Andrew Lambrou).

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *