• Konačno razrešeno ko je nadležan za buduće „plutajuće šetalište“ u Starom Slankamenu

  Projekat „plutajuće šetalište“ u Starom Slankamenu, koji je pokrenut krajem 2021. godine, nije mogao da se realizuje jer nije bilo jasno ko je zapravo nadležan s obzirom da je reč o plovnom objektu koji bi se nalazio na Dunavu. Nakon nešto više od godinu i po dana ustanovljeno je da je na kraju ipak nadležna […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konačno razrešeno ko je nadležan za buduće „plutajuće šetalište“ u Starom Slankamenu

  Projekat „plutajuće šetalište“ u Starom Slankamenu, koji je pokrenut krajem 2021. godine, nije mogao da se realizuje jer nije bilo jasno ko je zapravo nadležan s obzirom da je reč o plovnom objektu koji bi se nalazio na Dunavu. Nakon nešto više od godinu i po dana ustanovljeno je da je na kraju ipak nadležna opština a ne javna preduzeća „Vode Vojvodine“ ili „Vode Srbije“.

  Članovi opštinskog Veća razmatraće na narednoj sednici dopunu Odluke o određivanju delova obale i vodnog prostora na području opštine Inđija kako bi se nastavilo sa projektom „plutajućeg šetališta“ u Starom Slankamenu,

  Naime, iako su predstavnici vlasti više puta najavili da će do aprila 2023. godine  biti  gotovo plutajuće šetalište na Dunavu u Starom Slankamenu, to se nije dogodilo.

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak ranije je rekao da je novac obezbeđen ali da su nastali problemi sa dokumentacijom odnosno dozvolama.

  Problem je “papirološke” prirode, ko treba da da saglasnost za izgradnji. Da li su to Vode Vojvodine, Vode Srbije ili opština Inđija.  – kazao je Gak polovinom januara ove godine Gak.

  Milan Bogojević direktor Turističke organizacije opštine Inđija

  Tokom 2022. godine prilikom podnešenja zahteva Turističke organizacije opštine Inđija putem Centralne evidencije objedinjenje procedure reagovalo je Javno preduzeće „Vode Vojvodine“ koje se u više navrata izjasnilo kao nenadležno uz obrazloženje da je za plutajuće objekte zadužena lokalna samouprava odnosno Opština Inđija.

  Nakon toga, direktor Turističke organizacije opštne Inđija Milan Bogojević je podneo inicijativu predsedniku opštine da se dopuni postojeća Odluka iz 2020. godine u kojoj nije bilo navedeno da je pomenuto šetalište takođe plutajući objekat.

  Prema ranijoj Odluci u plutajuće objekte su svrstani ugostiteljski objekti, ponton za potrebe sportskog kluba na vodi, ponton za potrebe privezišta za čamce kao i splav kućica. Direktor Turističke organizacije je u svojoj inicijativi napomenuo da je i šetalište plutajući objekat, projektovan na pontonima te ga kao takvog treba uvrstiti u Odluku.

  Na sednici opštinskog Veća članovi tog tela će razmatrati dopunu Odluke  i kada se ona usvoji izgradnja plutajućeg šetališta konačno može početi. Sednca je zakazana za 26. april 2023. godine.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/birokratija-odlaze-realizaciju-projekta-turisticke-atrakcije-u-starom-slankamenu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija