Konstrakta ide na Evroviziju: Umetnica mora biti zdrava

Pevačica Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, pobedila je u finalu „Pesme za Evroviziju ’22“. Ona će Srbiju predstavljati pesmom „In Corpore Sano“ na najpopularnijem evropskom muzičkom takmičenju koje će se održati u maju u Torinu. Ime pesme je izdvojena sintagama iz složenice i poznatog latinskog citata: Mens sana in corpore sano („U zdravom telu zdrav […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Konstrakta ide na Evroviziju: Umetnica mora biti zdrava

Pevačica Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, pobedila je u finalu „Pesme za Evroviziju ’22“. Ona će Srbiju predstavljati pesmom „In Corpore Sano“ na najpopularnijem evropskom muzičkom takmičenju koje će se održati u maju u Torinu.

Ime pesme je izdvojena sintagama iz složenice i poznatog latinskog citata: Mens sana in corpore sano („U zdravom telu zdrav duh”)

Konstrakta je dobila najviše glasova i publike i žirija, ostavivši iza sebe glavnog favorita, pevačicu Saru Jo.

„In Corpore Sano“ ima mnogo pratećih sadržaja, pod krovnom temom odnosa prema zdravlju. Ne mogu da obuhvatim sve, ali izdvajam odnos prema zdravlju koji ide od „mora“ do „može“. S jedne strane živimo u atmosferi (straha) u kojoj je zdravlje postavljeno kao vrhunska vrednost iza koje stoji jedna enormna potrošnja. O zdravlju se priča kao o nečemu što je u potpunosti u našoj kontroli, samo ako uradimo ovo, kupimo ono, zapratimo najnoviji trend, poslušamo ono… Mora se biti zdrav. To je presija koja nas ostavlja u strahu. S druge strane, moguće je ostvariti jedan zdravorazumski odnos u kome je zdravlje donekle u našim rukama u kome se, shodno tome, bolest i konačno smrt, prihvataju sa manje straha. A sistemska podrška je tanka, nažalost, kako u zdravstvu tako i u edukaciji na tu temu. Zdravstvo je sve više nedostupno i skupo… (nova.rs)

Za odlazak na Evroviziju u finalnoj večeri takmičilo se 18 izvođača – po devet najboljih iz dve prve dve takmičarske večeri. Konstrakta je nastupila poslednja.

Konstrakta pre festivala nije važila za favorita, kada nije privukla preveliku pažnu pokazuje, što pokazuje i svega 25.000 pregleda na zvaničnom video spotu objavljenom još 5. marta.

https://youtu.be/bwxsmVWbuNc

Ana Đurić Konstrakta od ranije je poznata publici kao članica nekadašnjeg benda Zemlja Gruva, a poslednjih godina pojavljuje se kao samostalna umetnica.

IN Medija


Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Kultura

Film “Pokidan” u Kulturnom centru Inđija

Na bioskopskom reperoaru Kultrunog centra Inđija u petak 8, subotu 9. i nedelju 10. decembra je film “Pokidan”. Film je nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.