• Konstrakta na EXIT festivalu

   Ana Đurić Konstrakta, krunisaće ovogodišnji program EXIT festivala u nedelju, 10. jula, i to svetskom premijerom jedinstvenog multimedijalnog performansa, saopštavaju organizatori EXIT festivala.  Ovim koncertom, na kojem će njen prepoznatljiv muzički pečat biti nadograđen VJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svetskim imenima, među kojima su su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konstrakta na EXIT festivalu

   Ana Đurić Konstrakta, krunisaće ovogodišnji program EXIT festivala u nedelju, 10. jula, i to svetskom premijerom jedinstvenog multimedijalnog performansa, saopštavaju organizatori EXIT festivala.

   Ovim koncertom, na kojem će njen prepoznatljiv muzički pečat biti nadograđen VJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svetskim imenima, među kojima su su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi.

  – Na Exitu sam bila i kao posetilac, i kao deo Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljka jedne godine, a ove godine sam na Mejn stejdžu kao Konstrakta, tako da vidimo se – poručuje Ana Đurić Konstrakta.

  Iako deluje da se njen uspeh desio preko noći, Ana Đurić je na muzičkoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njena genijalnost dolazi do punog izražaja. Srpska muzičarka atipičnim zvukom pesme „In Corpore Sano“, kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji, ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima.

  Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donela je potpuno osveženje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. „In corpore samo“ je deo projekta Triptih, u kojem su i pesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

  Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pesmama „Žvake“ i „Neam šamana“, koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi.  Ana Đurić svoje muzičke korene vuče još od benda Mistake Mistake, sa kojima je nastupala do 2007. godine. Te godine članovi benda – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.  

  Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a nastupali su i ranije na Exitu. Konstrakta će ovog leta predstaviti svoje pesme na nekoliko događaja, među kojima će prvi biti Exitov Sea Star festival u Umagu, ali specijalan performans planira se za veliko finale EXIT festivala, 10. jula.

  Povezane vesti:

  Calvin Harris predvodi više od 60 novih izvođača na EXIT festivalu

  EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula.

  IN Medija

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/novi-headlineri-na-exitu-iggy-azalea-i-afrojack/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura