• Krčedin heroj dana

  Krčedin, naseljeno mesto inđijske opštine koje broji nešto manje od 2.500 stanovnika sakupilo je 546.000,00 rsd za samo 4 sata humanitarnog bazara namenjenog za lečenje Lane Jovanović i Minje Matić. U organizaciju bazara upustila se Marija Vučić i Danijela i Tamara Maletić koje su se za pomoć obratile predsednici saveta MZ Krčedin Anđelki Ćosović te […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Krčedin, naseljeno mesto inđijske opštine koje broji nešto manje od 2.500 stanovnika sakupilo je 546.000,00 rsd za samo 4 sata humanitarnog bazara namenjenog za lečenje Lane Jovanović i Minje Matić.

  U organizaciju bazara upustila se Marija Vučić i Danijela i Tamara Maletić koje su se za pomoć obratile predsednici saveta MZ Krčedin Anđelki Ćosović te su ove četiri žene animirale bukvalno celo selo.

  Pozivu su se odazvali KUD „Ivo Lola Ribar“, Agrounija fruit sa donacijom od 100 kilograma jabuka, firma Gala sa 25 litara soka od jabuka, rasadnik Topić iz Krčedina, Coca – Cola, udruženje žena Krčedinke, crkvena opština Krčedin novčanom donacijom, Zorica Ljukovčanin koja je dala vaučere za vikend na Zlatiboru, FK „Fruškogorac“ Krčedin, Agrasi poljoprivredna apoteka koja je današnji ceo pazar dala u humanitarne svrhe kao i usisivač i lonac koji su iskorišćeni za nagradnu igru, firma Milenka Kapurana za proizvodnju zimnice.

  Pored toga akciji su se pridružile domaćice koje su pekle i spremale slatkiše i slaniše, moglo se kupiti domaćeg vina i rakije, štrikanje, heklanje, dekupaž, rođendanske dekoracije, igračke, knjige, rasada cveća, šminka sve što je moguće prodati ili dati kao uslugu Krčedinci su na 8 stolova u centru sela prodavali.

  Osmišljena je i mala scenografija sa motivima jeseni na kojoj su se zainteresovani mogli fotografisati, maska jednoroga je zabavljala decu, folkloraši su šetali među posetiocima u narodnoj nošnji ali su se isto tako odrekli dela svog novca namenjenog KUD-u.

  Najmlađi su mogli da uživaju u iscrtavanju lica, nešto malo stariji u manikiru a posetioci u sveukupnoj organizaciji i ponudi.

  Pored prodajnog dela organizatorke su se potrudile da organizuju tombole gde su uz uplatu od 1000,00 rsd učesnici mogli dobiti večere, feniranja, depilacije, nadogradnju noktiju, časove matematike, hemije, slofeđa i fizike.

  Krčedinske prodavnice donirale su slatkiše i sokove od kojih su organizatorke pravile paketiće za decu dok su pakete sa kućnom hemijom pribavili od proizvođača iz Beške koji se odazvao akciji.

  Pored toga posetioci su imali priliku da za 200,00 rsd učestvuju u nagradnom izvlačenju gde su nagrade bili vikend na Zlatiboru koji je darivala meštanka Zorica Ljukovčanin koja poseduje apartmane na ovoj planini. Usisivač, pekač paprike i lonac je darovala pomenuta poljoprivredna apoteka Agrasi.

  I mladi su se uključili u akciju prikupljanja novca tako što su devojke pekle kokice na svojim kućnim aparatima i pravile palačinke, fotografi fotografisali a novac od zarade ubacivali u kutije.

  Četiri sata, četiri žene, jedno selo i sloga rezultirali su da Krčedinci sakupe 546.000,00 dinara za Lanu i Minju.

  [envira-gallery id=“878″]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]