• Kuća Vojnovića: Izložba ,,Idemo dalje’’ Jelene Aranđelović

  Svečano otvaranje izložbe ,,Idemo dalje’’, autorke Jelene Aranđelović iz Beograda, održaće se u. sredu, 18. januara sa početkom u 19 časova,  u Galeriji Кuće Vojnovića. Jelena Aranđelović diplomirala je (2003) i magistrirala (2008) slikarstvo na FLU u Beogradu u klasi profesora Jovana Sivičkog. 2004/05 studirala je na ENSBI (Ecole Nationale Superieure de Beaux/art) i 2006/07 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kuća Vojnovića: Izložba ,,Idemo dalje’’ Jelene Aranđelović

  Svečano otvaranje izložbe ,,Idemo dalje’’, autorke Jelene Aranđelović iz Beograda, održaće se u. sredu, 18. januara sa početkom u 19 časova,  u Galeriji Кuće Vojnovića.

  Jelena Aranđelović diplomirala je (2003) i magistrirala (2008) slikarstvo na FLU u Beogradu u klasi profesora Jovana Sivičkog. 2004/05 studirala je na ENSBI (Ecole Nationale Superieure de Beaux/art) i 2006/07 boravila je u Cite International des Arts u Parizu.

  Dobitnica je stipendije kraljevine Norveške (2002), stipendije francuskog kulturnog centra (2004) kao i stipendije za Mlade talente koje dodeljuje Ministarstvo Republike Srbije. Član je ULUS-a od 2003, a u statusu Samostalnog umetnika Srbije od 2006. Učestvovala je na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama i festivalima u zemlji i inostranstvu. Trenutno živi i stvara u Beogradu. Do sada je imala dvadeset samostalnih izložbi.

  Slikarski izraz Jelene Aranđelović animiran je nizom suprotnosti. Čovek i okolina, unutrašnje i spoljašnje, red i haos. Neprekidna prepirka prirodnih procesa i ljudskog rada. Slike J. Aranđelović smeštaju ljudski stvaralački rad kao četvrti plan, superponiran planovima stvaralačke tehnike prirode – nedeterminisanom planu prostora, planu rasta i života, planu starenja i umiranja. Ljudski plan tako suprotstavlja vlastite tendencije zatvaranja, unutrašnjosti i subjektivnosti, tendencijama otvaranja i spoljašnjosti kreativnih i entropijskih procesa prirode.

  Izložba će biti otvorena za posetioce do petka, 3. februara 2023. godine, radnim danima od 8 do 16 časova.

  IN Medija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]