• Lečenje o trošku države za turiste koji se razbole od kovida u Crnoj Gori

  Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da će zdravstveni protokoli naredne sedmice biti distribuirani turističkoj privredi i ambasadama, a biće i na engleskom i ruskom jeziku. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović navela je da će turistima biti objašnjeno kako da se ponašaju ako osete simptome kovida. „Vlada je donela odluku da se turisti, koji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lečenje o trošku države za turiste koji se razbole od kovida u Crnoj Gori

  Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da će zdravstveni protokoli naredne sedmice biti distribuirani turističkoj privredi i ambasadama, a biće i na engleskom i ruskom jeziku.
  Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović navela je da će turistima biti objašnjeno kako da se ponašaju ako osete simptome kovida.

  „Vlada je donela odluku da se turisti, koji se razbole od kovida-19 za vreme boravka u Crnoj Gori i budu bolnički zbrinuti, leče o trošku države“, izjavila je ministarka.
  PCR testiranje će se, u slučaju da je turistima potrebno za povratak u svoju zemlju, nesmetano obavljati u Crnoj Gori na dva paralelna načina – jedan će biti organizovan uz pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore i biće besplatan, a turisti će imati i mogućnost testiranja i u privatnim laboratorijama, dodala je.

  Svi hotelijeri će 10 odsto kapaciteta nameniti za eventualne obolele od kovida-19.
  Na snazi ostaje mera o ulasku u Crnu Goru bez testa državljanima Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Albanije.

  Izvor: TANJUG

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]