• Lemajić Pored divljih deponija dodatni problem su smetlišta koja se formiraju u blizini stambenih zgrada

  Kada je reč o divjim deponijama u opštini Inđija, stanje je vrlo loše, izjavio je na konferenciji za novinare direktor JKP Komunalac Dušan Lemajić. On je rekao da je Opština dobila oko 37 miliona dinara od Pokrajine kako bi se saniralo ukupno 5 dviljih deponija na teritoriji opštine Inđija. Međutim, pored divljih deponija dodatni problem […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lemajić Pored divljih deponija dodatni problem su smetlišta koja se formiraju u blizini stambenih zgrada

  Kada je reč o divjim deponijama u opštini Inđija, stanje je vrlo loše, izjavio je na konferenciji za novinare direktor JKP Komunalac Dušan Lemajić. On je rekao da je Opština dobila oko 37 miliona dinara od Pokrajine kako bi se saniralo ukupno 5 dviljih deponija na teritoriji opštine Inđija.

  Međutim, pored divljih deponija dodatni problem su smetlišta koja se formiraju u blizini stambenih zgrada.  

  Imali smo prošle nedeje slučaj kada je gorela divlja deponija u Novim Karlovcima. Ekipe su zajedno sa vatrogascima celu noć bile tamo. Kada smo ujutru, o0ko 7 sati, došli na tu lokaciju već je bilo novog smeća.Takva je situacija na divljim deponijama. – kazao je Lemajić

  Direktor Komunalca kaže da je lepa vest to što je Pokrajina izdvojila 37 miliona dinara kako bi se rešio problem sa divljim deponijama na teritoriji opštine Inđija.

  Mi smo aplicirali, Opština Inđija je aplicirala, da se sklone pet divljih deponija – dve u Novim Karlovcima, jedna u Novom Slankamenu, jedna u Maradiku i jedna u Krčedinu. Tih pet deponija bi trebalo biti kompletno uklonjeno u narednom periodu. – objašnjava direktor JKP Komunalac.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/borba-za-zelenu-indiju-od-novih-sadnica-do-betoniranja-parkica/?fbclid=IwAR0RKHgoYeWnydMow49kmbNhjwRmfp6vN8CfOsN16MyCBC_mR03ZmhDxGV4

  Takođe, problem su i smetlišta koja se formiraju u blizini stambenih zgrada a jedna od najkritičnijih lokacija je Blok 63, kod nekadašnje Radio Inđije, kaže Dušan Lemajić

  Očistili smo kompletno smeće koje je bila toamo i posle dva dana, neko je rušio kuću, i tu je odlagao smeće. Gledaćemo da pravimo mini ostrva za kontejnere. U Beški pored vrtića smo to već napravili, nadamo se da će i po Inđiji biti to jedno od rešenja. Postavljaćemo i kamere, ljudi se boje boje se kažnjavanja tako da ćemo to uraditi u narednom periodu. – rekao je Dušan Lemajić.

  Podsetimo, izmene Zakona o komunalnim delatnostima predviđaju oštrije kazne za sve koji ometaju javna preduzeća, inspektore i za one koji zagađuju životnu sredinu.

  Kazna pravnim licima biće izrečena i ukoliko ometaju komunalne inspektore tokom nadzora, ako spaljuju otpad ili ga odlažu mimo postrojenja, ako odlažu otpad mimo deponija, ako odlažu otpadne materije u vodotoke.

  Za iste ove prekršaje preti kazna i odgovornim licima u pravnim licima, koja postaje duplo teža – raste sa 25.000 na 50.000 dinara.

  Kada je reč o fizičkim licima, odnosno građanima, minimalna kazna za sve navedene prekršaje ostaje 25.000 dinara, dok maksimalna kazna raste duplo – sa 50.000 na 100.000 dinara.

  Osim za ove prekršaje, građanin može da bude kažnjen do 100.000 dinara i ukoliko spaljuje kontejnere i korpe, uništava ograde, klupe i dečija igrališta, ukoliko uništava zelene površine ili ometa komunalce na dužnosti.

  M. B. (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jkp-komunalac-ponovo-apeluje-kontejneri-sluze-za-odlaganje-otpada/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija