• Luki širi „zonu centra“ Inđije

  Izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja u Inđiji predviđa 4,20 hektara i obuhvata promenu namene zemljišta u blokovima 67, 68 i 54. Nodsilac izrade ovog Plana je Odeljenje za urbanizam opštine Inđija dok sredstva za te namene obezbeđuje A.D „Ukus“ Pećinci, koja je registrovana na istoj adresi kao „Luki komerc“, čiji su zakonski zastupnici […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Luki širi „zonu centra“ Inđije

  Izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja u Inđiji predviđa 4,20 hektara i obuhvata promenu namene zemljišta u blokovima 67, 68 i 54. Nodsilac izrade ovog Plana je Odeljenje za urbanizam opštine Inđija dok sredstva za te namene obezbeđuje A.D „Ukus“ Pećinci, koja je registrovana na istoj adresi kao „Luki komerc“, čiji su zakonski zastupnici Milorad i Živorad Pantić.

  Izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja u Inđiji između ostalog, predviđa da parcela kafane „Sport“ koja se nalazi u delu bloka 54 dozvoli gradnja višeporodičnih objekata, umesto dosadašnje namene „mešovito stanovanje“.

  Nekadašnja upravna zgrada „UKUS“

  -Sa ovim izmenama plana ovaj deo bloka 54 prelazi iz mešovitog stanovanja u zonu centra.- kaže za IN Medija načelnica Odeljenja za urbanizam Tijana Došen.

  Da do ove izmene Plana nije došlo, na ovoj parceli ne bi bilo moguće graditi poslovne objekte. Obzirom da se parcela u bloku 54 nalazi u blizini nekadašnje upravne zgrade „Ukusa“ koja je takođe obuhvaćena izmenom i dopunom Plana regulacije „širenje“ Inđije dalje od najužeg gradskog jezgra nije se dogodila zbog „kritike medija“ kako je objašnjeno nego na zahtev investitora „AD Ukus“ Pećinci koja se dovodi u vezu sa poverenikom Srpske napredne stranke Miloradom Pantićem i njegovim bratom Živoradpm.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/skupstina-podstakla-gradjevinski-bum-ne-znajuci-gde-ce-nas-to-odvesti/

  Izmena i dopuna Plana generalne regulacije je rađena na Lukijev zahtev, koji je iznet na sednici Saveta za urbanizam koji smo i prihvatili kao dobar plan. Potrebno je da se Inđija širi a ne da sve bude skoncentrisano u samom centru. Tada je navedeno da je nakon pisanja medija odlučeno da do izmena i dopuna dođe, jer se lokalna vlast slaže sa iznesenim kritikama. To je potvrđeno našoj odborničkoj grupi i prilikom konsutacija oko budžeta za 2023. gdoinu. Međutim pravi poketač izmena i dopuna je Luki – kazao je za IN Medija odbornik Strahinja Jovanivić.

  Milorad Pantić je poverenik opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Pećincima, dok je njegov brat Živorad, obavljao funkciju odbornika u periodu od 2016.  do 2020. godine. Na lokalnim izborima 2020. godine Živorad Pantić je bio šesti na listi kandidata SNS-a. Na izborima je SNS osvojio 26 odborničkih mandata od 30, koliko čini saziv Skupštine opštine Pećinci.

  “Luki komerc“ je 1989. godine osnovan kao trgovina, ali je firma u međuvremenu znatno razvila svoju delatnost. Osim supermarketa, preduzeće po mnogim mestima u Sremu drži salone bele tehnike, stovarišta građevinskog materijala i benzinske pumpe. „Luki komerc“ poseduje i farmu koka nosilja i svinja, bavi se proizvodnjom robe široke potrošnje, kora, pakovanja, trikotaže, a ima i sopstvenu auto-školu, rent-a-car, sportsko-rekreativni centar i štampariju.

  Nekadašnja kafana „Sport“

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je kazao da je svakako dobra odeja da se centar Inđije, kao najatraktivnija zona za gradnju stanova, malo rastereti tako što će se proširiti u široj zoni centra.

  -Sada imamo tamo ruglo, ako neko tamo napravi lepši stambeni kompleks mislim da to može biti korisno za Inđiju. – objasnio je Gak.

  Izmene i dopune Plana nisu rađenje punih 11 godina, te je prema rečima Gaka, ovo neophodno za razvijanje grada i istakao da će do izmene i dopune doći u toku 2023. godine.

  Za finansiranje ovog Plana planirana su sredstva sa viših nivoa vlasti, međutim opozicija smatra da ukoliko novac ne bude odobren iz pokrajinskog ili republičkog budžeta, lokalna samouprava treba da razmišlja o finansiranju iz sopstvenog budžeta.

  -Na sednici Saveta za urbanizamje rečeno da je izrada Plana skupa I da se čekaju sredstva iz pokrajine I bilo bi dobro da oni isfinansiraju izradu Plana. Ali ako ne dobijemo sredstva sa viših nivoa vlasti islim da je Inđiji u interesu da sama finansira projekat. – kazao je Jovanović.

  Kada do izrade Plana dođe Inđija će na dve atraktivne lokacije dobiti poslovno.stambeni prostor čiji je investitor „AD UKUS“ odnosno “Luki komerc” Pećinci.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/voice-luki-komerc-i-u-2021-godini-sampion-javnih-nabavki/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]