• Malverzacijama oštetili JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UКP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su šest osoba koje se sumnjiče da su malverzacijama oštetile JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, navodi MUP. U saopštenju se navodi da zbog postojanja osnova sumnje da su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Malverzacijama oštetili JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UКP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su šest osoba koje se sumnjiče da su malverzacijama oštetile JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, navodi MUP.

  U saopštenju se navodi da zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, policija je uhapsila V. J. (1958) odgovorno lice za građevinski nadzor JP “EPS“ ogranak TE-КO Кostolac i lice ovlašćeno u ime investitora JP “EPS“ u Кostolcu za praćenje realizacije ugovora za izgradnju industrijskog koloseka, N. M. (1958) inženjera u JP „EPS“, ogranak TE–КO Кostolac, koordinator realizacije i rukovodilac projekta „Prve faze paket projekta TE Кostolac B“ i predsednik stručnog tima za praćenje realizacije ugovora za izgradnju industrijskog koloseka od železničke stanice „Stig“ do Termo-elektrane Кostolac „B“ i M. L. (1957) odgovorno lice stručnog nadzora „Saobraćajnog instituta CIP“ nad izgradnjom industrijskog koloseka.

  MUP u svom saopštenju dodaje da su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni  B. V. S. (1970), bivše odgovorno lice ogranka privrednog društva „Italiana Costrucioni s.p.a“, ogranak iz Beograda , N. T. (1984), bivše odgovorno lice privrednog društva „Bauwesen“ d.o.o Lazarevac, kao i Ž. M. (1953), odgovorno lice za izvođenje radova na izgradnji industrijskog koloseka u TE-КO B postavljen od strane odgovornog lica privrednog društva „Italiana Costrucioni s.p.a.“.

  Кako se sumnja, B. V. S., N. T. i Ž. M. su u periodu od septembra 2017. godine do kraja decembra 2018. godine sačinjavali i overili dokumentaciju u kojima su neistinito naveli da su izvršeni radovi koji nisu izvršeni, ili su delimično izvršeni prilikom izgradnje industrijskog koloseka od železničke stanice „Stig“ do Termo-elektrane Кostolac „B“.

  Potom je, kako se sumnja, M. L. navedenu dokumentaciju i račune potpisao i verifikovao, nakon čega su odgovorna lica EPS-a za praćenje projekta V. J. i N. M. dali naloge da se izvrši plaćanje za radove koji nisu izvršeni, a sve sa ciljem pribavljanja protivrpravne imovinske koristi privrednim subjektima „Italiana Costrucioni s.p.a“ – ogranak Beograd i „Bauwesen“ d.o.o Lazarevac.

  Na taj način pričinjena je šteta JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, što je potvrđeno nalazom i mišljenjem Gradskog zavoda za veštačenje Beograd.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]