• Mažić: Vlast u Pećincima manipuliše građanima

  Reagujući na tekst IN Medija o protestu građana u Pećincima zbog jednostrane odluke prevoznika “Lasta” o ukidanju autobuskih linija na relacijama kroz opštinu Pećinci, kojima su radnici, studenti i učenici svakodnevno putovali za Beograd a koji je podržao predsednik te sremske opštine, Siniša Đokić, lider DS- a u opštini Pećinci Nikola Mažić kaže da je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mažić: Vlast u Pećincima manipuliše građanima

  Reagujući na tekst IN Medija o protestu građana u Pećincima zbog jednostrane odluke prevoznika “Lasta” o ukidanju autobuskih linija na relacijama kroz opštinu Pećinci, kojima su radnici, studenti i učenici svakodnevno putovali za Beograd a koji je podržao predsednik te sremske opštine, Siniša Đokić, lider DS- a u opštini Pećinci Nikola Mažić kaže da je “sramno ponašanje opštinske uprave i predsednika opštine Siniše Đokića što nisu pokušali na vreme da reše problem sa autoprevoznikom.”

  Odgovorna lokalna samouprava ne sme da dozvoli da dođe do ovakvih problema već mora na vreme da reaguje i traži održivo rešenje sa prevoznikom. Ne sme da manipuliše građanima jer nema rešenje.– kazao je Mažić za naš portal.

  Ppredsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić koji je podržao građane u zahtevima da ukinute linije nastave da saobraćaju rekao je da je lokalna samouprava već uputila žalbu nadležnim ministarstvima.

  Zahtevi naših građana su opravdani i zasnovani na činjenici da su ukinute linije svakodnevno bile pune putnika, tako da je stvarno nejasno kako je rukovodstvo Laste izračunalo da su neisplative. Opština Pećinci u potpunosti podržava građane koji protestuju, jer protesti nisu organizovani iz obesti, već iz očajanja, pošto im je ukidanjem linija onemogućeno da putuju u Beograd zbog posla ili školovanja. Lokalna samouprava je zbog ukidanja linija već uputila žalbu nadležnim ministarstvima. – izjavio je Đokić i izrazio uverenje da će nadležne institucije stati na put samovolji prevoznika.

  Predsednik pećinačkih Demokrata, Nikola Mažić kaže da je obraćanje prvog čoveka opštine Pećinci licemerno.

  Posebno je licemerno što prete tužbom ministarstvima kada svi znamo da su čelni ljudi u opštini, ministarstvima i „Lasti“ članovi iste stranke na vlasti. – izjavio je Mažić.

  U međuvremenu, održan je sastanak opštinskog rukovodstva pećinačke opštine i menadžmenta Saobraćajnog preduzeća „Lasta“, na kom je postignut dogovor da sve autobuske linije ovog prevoznika na teritoriji opštine Pećinci nastave da saobraćaju prema ustaljenom rasporedu koji je važio pre ukidanja pojedinih linija

  M.B. (IN Medija)

  Više o događajima u Pećincima:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/i-pecinci-imaju-problem-sa-lastom/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika