• Memorijalna soba slikarke Danice Jovanović

  U subotu, 22. oktobra, u okviru obeležavanja Dana opštine Inđija u Maloj galeriji kulturnog centra biće otvorena Memorijalna soba slikarke Danice Jovanović, saopštili su iz ove ustanove. Kako se navodi, postavka Memorijalne sobe, kao stalna izložba u Maloj galeriji, obuhvata scenografski prikazan život i rad slikarke, od najranijih dana u Beški, preko Novog Sada, Beograda, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Memorijalna soba slikarke Danice Jovanović

  U subotu, 22. oktobra, u okviru obeležavanja Dana opštine Inđija u Maloj galeriji kulturnog centra biće otvorena Memorijalna soba slikarke Danice Jovanović, saopštili su iz ove ustanove.

  Kako se navodi, postavka Memorijalne sobe, kao stalna izložba u Maloj galeriji, obuhvata scenografski prikazan život i rad slikarke, od najranijih dana u Beški, preko Novog Sada, Beograda, Minhena, povratka u domovinu, do tragičnog kraja na Petrovaradinskoj tvrđavi 1914. godine.

   U okviru projekta Memorijalne sobe, čiji je autor Jasna Кujundžić Jovanov, biće objavljena i monografija, pod naslovom „Danica Jovanović – godine i događaji“ kao i slikovnica/bojanka „Upoznaj Danicu Jovanović“ namenjena polaznicima nižih razreda osnovne škole.

  Prilikom svečanog otvaranja posetioci će prisustvovati i stručnom tumačenju izložbe, a u narednom periodu moći će da prate filmske programe o slikarki i stručna predavanja, dok će za školski uzrast biti organizovane posebno koncipirane likovne radionice.

  Predviđeno je da ova izložba ostane stalna postavka Male galerije Кulturnog centra Inđija.

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/izlozba-danica-jovanovic-neostvareni-snovi-u-nemackoj/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]