• Meta: Instagram i Fejsbuk se ne povlače iz Evrope

  Meta ne želi, niti preti da napusti Evropu i svako izveštavanje koje implicira da to činimo – nije istina, navela je kompanija u saopštenju medijima. Podsetimo, mediji su prošle nedelje objavili vest o mogućnosti povlečenja društvene mreže Fejsbuk i Instagram u Evropi, zbog određenih problema u čuvanju ličnih podataka korisnika iz Evrope. Međutim Meta je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Meta: Instagram i Fejsbuk se ne povlače iz Evrope

  Meta ne želi, niti preti da napusti Evropu i svako izveštavanje koje implicira da to činimo – nije istina, navela je kompanija u saopštenju medijima.

  Podsetimo, mediji su prošle nedelje objavili vest o mogućnosti povlečenja društvene mreže Fejsbuk i Instagram u Evropi, zbog određenih problema u čuvanju ličnih podataka korisnika iz Evrope.

  Međutim Meta je demantovala prošlonedeljno pisanje medija, javlja Nova.rs.

  Kompanija navodi da nema apsolutno nikakvu želju da se povuče iz Evrope, ali da je realnost da se Meta oslanja na prenos podataka između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država kako bi mogli da upravljaju svojim globalnim uslugama. 

  – Međunarodni prenos podataka omogućava funkcionisanje globalne ekonomije i mnoge usluge koje su od suštinskog značaja za naš život. Dugi niz godina, pravni okvir koji podržava prenos podataka preko Atlantika je suočen sa ozbiljnim poremećajima. Evropski sud pravde je poništio sporazum ‘Štit privatnosti’, a odluka je doneta na osnovu sukoba EU i SAD oko zaštite podataka. Mi samo želimo da internet funkcioniše kako je zamišljen i bez trzavica, a ne da on bude ograničen nacionalnim granicama – dodali su iz kompanije. 

  Meta se nada da će videti nastavak napretka u pregovorima za razmenu podataka EU i SAD.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA