• Milijarda iz budžetske rezerve za isplatu dečijeg dodatka i naknade za porodiljsko

  Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljena je 1,1 milijarda dinara iz budžetske rezerve za isplatu dečijeg i roditeljskog dodatka i naknadu zarade, odnosno naknadu plate za vreme porodiljskog odsustva. Novac je prvobitno, zakonom o budžetu, bio namenjen Ministarstvu  građevinarstva , saobraćaja i infrastrukture za „programsku aktivnost“ Vazdušni saobraćaj (subvencije  javnim nefinansijskim preduzećima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milijarda iz budžetske rezerve za isplatu dečijeg dodatka i naknade za porodiljsko

  Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljena je 1,1 milijarda dinara iz budžetske rezerve za isplatu dečijeg i roditeljskog dodatka i naknadu zarade, odnosno naknadu plate za vreme porodiljskog odsustva.

  Novac je prvobitno, zakonom o budžetu, bio namenjen Ministarstvu  građevinarstva , saobraćaja i infrastrukture za „programsku aktivnost“ Vazdušni saobraćaj (subvencije  javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama).

  Vlada je donela rešenje da se ta sredstva prenesu u budžetsku rezervu, a potom raspodele Ministarstvu za rad.

  Ministarstvu je novac dodeljen radi „obezbeđivanja nedostajućih sredstava“ potrebnih za isplatu dečijeg i roditeljskog dodatka i naknada zarade, odnosno naknada plate za vreme porodiljskog odsustva.

  Budžetska rezerva je deo prihoda u budžetu koji se ne raspoređuje unapred. Sredstva tekuće budžetske rezerve koriste se za neplanirane svrhe.

  Kako se vidi u budžetu za 2022. godinu Ministarstvo za rad je za „naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta“ na raspolganju imalo 64,8 milijardi dinara.

  Naslovna: Pixabay

  Izvor: Nova ekonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]