• Milinkov: Laž je da privatni mediji mogu da objavljuju šta god hoće

  Šefica Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Smiljana Milinkov pozvala je danas građane da ne nasedaju na izgovore vlasnika pojedinih komercijalnih medija u Srbiji da je privatnim medijima dozvoljeno da objavljuju “šta god hoće”. – Često čujemo: ‘Ma, oni su privatni mediji i mogu da rade šta hoće!’ Međutim, to nije istina. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milinkov: Laž je da privatni mediji mogu da objavljuju šta god hoće

  Šefica Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Smiljana Milinkov pozvala je danas građane da ne nasedaju na izgovore vlasnika pojedinih komercijalnih medija u Srbiji da je privatnim medijima dozvoljeno da objavljuju “šta god hoće”.

  Često čujemo: ‘Ma, oni su privatni mediji i mogu da rade šta hoće!’ Međutim, to nije istina. Zakon o javnom informisanju i medijima jasno propisuje da niko ne može da radi šta hoće. – kazala je Smiljana Milinkov na seminaru Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Pančevu. 

  Prema njenim rečima, praksa nažalost daje za pravo takvoj lažnoj predstavi.

  Vidimo da, od tih privatnih medija, neki moraju da se drže zakona, a neki ne moraju. – kazala je Smiljana Milinkov.

  Na seminarima NDNV-a, koje to udruženje organizuje u 10 gradova Vojvodine i Srbije, učestvuju novinari i medijski radnici, kao i predstavnici lokalne samouprave, policije i tužilaštva.

  Kako je objašnjeno, cilj je da učesnici seminara kroz razgovor i međusobno upoznavanje pokušaju da razbiju predrasude koje imaju jedni o drugima, odnosno svojim profesijama.

  Projekat jačanja otpornosti novinara na lokalnom nivou podržala je Ambasada Holandije u Srbiji, kroz program MATRA.

  U okviru tog projekta NDNV je izabrao 10 poverenika u 10 lokalnih samouprava u Vojvodini i Srbiji, da bi pokušao da pomogne ugroženim kolegama da se izbore sa pritiscima, pretnjama i diskriminacijom.

  Fokus projekta je na multietničkim sredinama.

  Izvor i naslovna: Autonomija

  IN Medija

  PROĆITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gruhonjic-novinari-na-lokalu-ugrozeni/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina