• Milion i po iz inđijskog budžeta za Univerzitet na kom su diplomirali Toma i Jorgovanka

  Univerzitet Educons, na kom su diplomirali nekadašnji lider SNS-a i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i aktuelna guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, angažovan je na izradi Plana razvoja opštine Inđija od 2023. – 2029. godine. Ugovor sa opštinom Inđija vredan je 1,4 miliona dinara. Odbornici lokalnog parlamenta u Inđiji su 24. septembra prošle godine doneli […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milion i po iz inđijskog budžeta za Univerzitet na kom su diplomirali Toma i Jorgovanka

  Univerzitet Educons, na kom su diplomirali nekadašnji lider SNS-a i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i aktuelna guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, angažovan je na izradi Plana razvoja opštine Inđija od 2023. – 2029. godine. Ugovor sa opštinom Inđija vredan je 1,4 miliona dinara.

  Odbornici lokalnog parlamenta u Inđiji su 24. septembra prošle godine doneli Odluku o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Inđija za period od 2022. – 2029. godine, za koji je opština Inđija dobila novac od Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke potpisan je ugovor sa Univerzitetom Educons iz Sremske Kamenice vredan 1,4 miliona dinara (sa PDV-om).

  Iako se izrada Plana odnosila na ovu godinu, na narednoj sednici SO Inđija koja je zakazana za 29. avgust 2022. godine, odbornici će doneti Odluku o izmeni Plana, te će u izmenjenoj Odluci pisati “period od 2023. – 2029. godine”. Rok za izradu Plana razvoja je 31. decembar 2022. godine.

  Sednica lokalnog parlamenta u Inđiji

  Diplomci Educonsa

  Pomenuti Univerzitet je svojevremeno došao u žižu javnosti zbog sumnje u validnost stečenih diploma pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke, još od vremena pre dolaska na vlast. Kako su ranije mediji pisali, najpre je pod lupu došla (iznenađujuće brzo stečena) diploma tadašnjeg lidera stranke Tomislava Nikolića.

  Nikolić, navodi Istinomer,  u predizbornoj kampanji 2012, u emisiji na TV Prva, nije uspeo da odgovori na pitanje profesora Filozofskog fakulteta Jova Bakića na kom smeru je završio master studije.

  Ako vas interesuje moja diploma, pogledajte u arhivi fakulteta moje radove, a možete i da dođete kod mene kući, ako vas to toliko interesuje. Nisam završavao škole da bih se time hvalio. Kao da je za predsedničkog kandidata bitno kakvu je školu završio. – rekao je Nikolić.

  Kako bi stavili tačku na priču o obrazovanju lidera svoje stranke i predsedničkog kandidata, naprednjaci su odlučili da pokažu njegovu diplomu. To je učinila Zorana Mihajlović, piše Istinomer.

  Kako navodi portal, nakon izbora 2012, dotadašnja kandidatkinja SNS za premijerku Jorgovanka Tabaković izabrana je za novu guvernerku Narodne banke Srbije. Glasine da je njen doktorat upitan, proverio je  Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), koji je 2016. objavio analizu. Ustanovili su da je značajan deo disertacije plagiran. Prema tim navodima više od 20 odsto teksta preuzeto je bez citiranja iz radova ekonomista ili akademaca i doslovno prepisanih pasusa bez navoda autora.

  Ipak, privatni Univerzitet “Educons”, na kome je doktorat odbranjen, kako navodi CINS, nije pokrenuo proceduru za proveru plagijata, niti to planira da uradi.

  Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u junu 2018. predložio Jorgovanku Tabaković za novi mandat u NBS, pitanje njenog doktorata je u Skupštini Srbije postavio njen nekadašnji partijski šef, lider SRS Vojislav Šešelj.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dragoljub-zamurovic-secam-se-devedesetih-su-pare-bile-svuda-samo-se-trebalo-sagnuti/

  Miodrag Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]