Ministarka Kisić obišla rekonstruisane prostorije udruženja osoba sa invaliditetom

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Кisić obišla je u Inđiji rekonstruisane prostorije objekta udruženja osoba sa invaliditetom u, gde je poručila da je poboljšanje kvaliteta života svih osoba sa invaliditetom jedan od najvažnijih ciljeva. – U ovim prostorijama se okupljaju članovi šest udruženja osoba sa invaliditetom i ovo je […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Ministarka Kisić obišla rekonstruisane prostorije udruženja osoba sa invaliditetom

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Кisić obišla je u Inđiji rekonstruisane prostorije objekta udruženja osoba sa invaliditetom u, gde je poručila da je poboljšanje kvaliteta života svih osoba sa invaliditetom jedan od najvažnijih ciljeva.

U ovim prostorijama se okupljaju članovi šest udruženja osoba sa invaliditetom i ovo je njihov drugi dom. Upravo je to naš cilj, da se poboljša kvalitet života svih osoba sa invaliditetom i da zajedno gradimo Srbiju bez barijera. –  naglasila je Кisić, koja je u Inđiji sa pomoćnicom ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević razgovarala sa članovima udruženja osoba sa invaliditetom i predsednikom opštine Vladimirom Gakom. 

Foto Ministarstvo RSZ: Ministarka Kisić i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak

Ministarka Кisić je navela da je Ministarstvo u partnerskom odnosu sa osobama sa invaliditetom i njihovim udruženjima i da je jedan od rezultata saradnje i realizovana rekonstrukcija prostorija u Inđiji.

Ona  je kazala da je rekonstrukcija ovih prostorija realizovana zajedničkim snagama Ministarstva i opštine Inđija i da je u tu svrhu izdvojeno više od pet miliona dinara.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak zahvalio je ministarki Кisić na poseti toj opštini i podršci u realizaciji projekta rekonstrukcije prostorija, navodeći da će sada oko 50 osoba sa invaliditetom, koje se svakodnevno tu okupljaju, imati daleko bolje uslove za druženje.

Foto: Ministarstvo RSZ

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.