Mladi i nevakcinisani popunjavaju bolnice

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Broj novozaraženih virusom korona svakodnevno raste, a povećava se i broj ljudi sa težim simptomima COVID19 koji dolaze na bolničko lečenje. Prema poslednjim podacima od juče popodne, u Srbiji je za 24 sata registrovano više od 2.400 novozaraženih koronom, dok je umrlo još sedam osoba

Ukupno 1.057 osoba smešteno je u bolnice širom Srbije, od čega je njih 58 priključeno na respiratore.

U bolnici u Batajnici trenutno se leči nepuna trećina od tog broja i tamo se nalaze 352 osobe, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su priključena na respirator.

– Reč je uglavnom o mladim, nevakcinisanim osobama, najviše muškog pola, između 20 i 30 godina. Slede oni između 40 i 50, a na kraju oni između 30 i 40 – izjavila je direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukičević, prenose beogradskki mediji.

Tatjana Adžić Vukičević, foto N1

Ona je rekla da je povećanje broja novoobolelih koji dolaze u bolnice “toliko napeto da je otvorena zgrada C, jer je zgrada B skoro popunjena, osim u jedinicama intenzivne nege”.

Dodaje da u Batajnicu dnevno u proseku stigne 40 pacijenata i ukazuje na to da više od 90 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano.

– Da smo nastavili da se vakcinišemo tempom kojim smo počeli, do ovako teške situacije sigurno ne bi došlo – poručila je Adžić Vukičević.

blank
Kovid bolnica u Batajnici, foto N1

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *