• Momirović: Dronovi će pratiti vozove do Novog Sada kako bi se sprečilo kamenovanje

  Pojedinci iz čistog vandalizma kamenuju vozove, a kako je nemoguće pokriti prugu kamerama i angažovati dovoljno ljudi, moraće da se koriste dronovi koji će pratiti vozove do Novog Sada. To je izjavio za K1 ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Momirović je poručio da se kamenovanjem vozova ne ugrožava samo imovina, već i bezbednost […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  <strong>Momirović: Dronovi će pratiti vozove do Novog Sada kako bi se sprečilo kamenovanje</strong>
  Foto: IN Medija

  Pojedinci iz čistog vandalizma kamenuju vozove, a kako je nemoguće pokriti prugu kamerama i angažovati dovoljno ljudi, moraće da se koriste dronovi koji će pratiti vozove do Novog Sada.

  To je izjavio za K1 ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Momirović je poručio da se kamenovanjem vozova ne ugrožava samo imovina, već i bezbednost putnika.

  Formirali smo Radnu grupu sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkim tužilaštvom i već imamo rezultate – uhapšeni su ljudi koji su kamenovali voz (‘Soko’) i oni koji su krali ogradu, nažalost i jedan čovek iz Železnica. Sve koji uništavaju društvenu imovinu ćemo goniti i sankcionisati. –  rekao je Momirović.

  Podsetio je da su kazne za oštećenja na železničkoj infrastrukturi visoke i da mogu ići do osam godina zatvora, jer je reč o ugrožavanju saobraćaja i mogućnosti gubitka života.

  IN Medija

  Pogledaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/srbija-voz-apel-gradjanima-da-ne-unistavaju-vozove/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]