• MUP objavio broj telefona za prijavu blokada puteva i nasilja tokom protesta

  Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je izdalo saopštenje u kom se navodi da “blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i Ustavom zajemčenog prava slobode kretanja”, te pozvalo građane da podnesu prijavu pozivom na broj 0800104103 – ako im “zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP objavio broj telefona za prijavu blokada puteva i nasilja tokom protesta

  Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je izdalo saopštenje u kom se navodi da “blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i Ustavom zajemčenog prava slobode kretanja”, te pozvalo građane da podnesu prijavu pozivom na broj 0800104103 – ako im “zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva”.

  Građani koji se suoče sa ovakvom vrstom problema, dodaje se, mogu na jednostavan i brz način da obaveste policiju o, kako je navedeno, “kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja”.

  Foto:Autonomija

  U subotu će najmanje 30 gradova protestovati protiv Rio Tinta

  Ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu u 14 časova u najmanje 30 gradova i naselja širom Srbije. To je izjavio jedan od organizatora Marko Oljača, koji je FoNetu najavio da će konačan spisak biti utvrđen u petak ili u subotu pre podne.

  Kako je precizirao, aktivisti su potvrdili da će proteste i blokade organizovati Novi Pazar, Nova Varoš, Kikinda, Novi Sad, Požega, Niš, Beograd, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Kraljevo, Šabac, Kula i Kragujevac.

  Predviđena je i blokada Zrenjaniskog puta i Ibarske magistrale na tri mesta, dodao je Oljača naglasio da su organizatori najavili miran protest, uz apel policiji da tokom blokada „čuva javni red i mir i ne dopusti incidente, kao tokom blokade u Šapcu, kada policija nije intervenisala“.

  Prema njegovim rečima, učesnici protesta imaće u subotu na raspolaganju broj za pravnu pomoć, jer se do sada prijavilo 15 advokatskih kancelarija širom Srbije spremnih da ponude svoje usluge.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]