• MUP sankcionisao 7.127 vozača u okviru akcije „Škola“

  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) registrovalo je 15.411 prekršaja i sankcionisano 7.127 vozača u okviru akcije „Škola“, koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, saopštio je MUP. Vozači su sankcionisani zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP sankcionisao 7.127 vozača u okviru akcije „Škola“
  Foto: IN Medija

  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) registrovalo je 15.411 prekršaja i sankcionisano 7.127 vozača u okviru akcije „Škola“, koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, saopštio je MUP.

  Vozači su sankcionisani zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača.

  Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, dodaje se u saopštenju.

  Saobraćajna policija sankcionisala je i 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

  Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a 13 dece lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta Ministarstva i da je Republika Srbija Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima usvojila viziju nula poginule dece u saobraćaju.

  Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju, najavljeno je u saopštenju.

  Izvor: MUP Srbije

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]