• MUP Srbije: Najviša cena tehničkog pregleda je 6.020 dinara

  Kako navode u Ministarstvu unuštrašnji poslova,  na sednici Vlade Republike Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda. Najniža cena sa pdv-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša  […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP Srbije: Najviša cena tehničkog pregleda je 6.020 dinara

  Kako navode u Ministarstvu unuštrašnji poslova,  na sednici Vlade Republike Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda. Najniža cena sa pdv-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša  6.020 dinara.

   Osnovni razlog za donošenje ove odluke, navodi se u saopđštenju,  je stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti  saobraćaja na putevima.

  Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa  kojom  će se  sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima. – navode u MUP-u Srbije.

  Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa pdv-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kad se tehnički pregled  za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara.

  Naslovna: Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]