• Muzička istorija uživo: preostali Rolling Stones i The Bealtes snimaju zajedno!

  Preostali članovi bendova The Rolling Stones i The Beatles, čije rivalstvo je decenijama jedno od najpoznatijih u muzičlkoj istroriji, konačno snimaju zajedno, piše Variety. Kako navode, Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood udružili su snage sa dva preostala člana The Beatlesa – Ringo-m Starr-om i Paul-om McCartney-jem, a za taj projekat angažovali su producenta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Muzička istorija uživo: preostali Rolling Stones i The Bealtes snimaju zajedno!

  Preostali članovi bendova The Rolling Stones i The Beatles, čije rivalstvo je decenijama jedno od najpoznatijih u muzičlkoj istroriji, konačno snimaju zajedno, piše Variety.

  Kako navode, Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood udružili su snage sa dva preostala člana The Beatlesa – Ringo-m Starr-om i Paul-om McCartney-jem, a za taj projekat angažovali su producenta Andrew-a Watt-a.

  Snimanje je počelo u Los Anđelesu, a kako se navodi, trenutno je u fazi pred osnovni miks.

  McCartney je već snimio svoje bas deonice, ali nije poznato u koliko pesama će učestvovati, da li će svirati istu pesmu zajedno sa Ringom, ali ni kako će tačno album izgledati.

  Na novom albumu naći će se i snimci Charli-ja Watts-a, koji je pre dve godine preminuo.

  Još 2021. godine Jagger i Keith su potvrdili da je Watts pre smrti snimio svoje deonice za veliki broj novih pesama

  – Još niste čuli sve od Charli-ja Watts-a – rekao je tada Jagger.

  Tada je rekao da bend sprema veliki broj novih pesama, da bi Richards sredinom januara potvrdio da se njima radi.

  – Stiže nova muzika – rekao je on tada u objavi na Instagramu.

  Šta se kuva?

  Novi projekat benda The Rolling Stones prvi je album sa originalnim pesmama još od 2005. godine kada su objavili A Bigger Bang (nakon njega objavili su samo još album blues obrada 2016. godine Blue & Lonesome).

  Biće to i prelomni momenat u njhovom odnosu sa preostalim „bubama“, koji je tokom decenija često bio na relaciji toplo-hladno.

  Čak su i poslednji komentari bili negativni: pre svega dve godine McCartney je izjavio da su The Rolling Strones u osnovi “blues cover band“, Jagger mu je odgovorio na koncertu u Los Anđelesu, kada se našalio da je McCartney u publici i pozvao ga da se pridrući „blues cover bendu“.

  Možda je baš ta šala bila presudna za ovui saradnju i nastanak novih pesama koje su ušle u istoriju pre nego što su objavljene.

  Radovan Nikolić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika