• Na prodaju Bouvijev rukopis pesme „Starman“

  Originalni rukom napisani tekst pesme ‘Starman‘ Dejvida Bouvija naći će se na aukciji s početnom cenom od 30.000 funti, piše „Gardijan“, prenosi nova.rs. Aukcijska kuća Omega Auctions rekla je da papire s tekstom pesme – koja uključuje Bouvijeve izmene i dodatke – prodaje neko ko ih je nabavio 80-ih. Stihovi su prethodno bili izloženi na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na prodaju Bouvijev rukopis pesme „Starman“

  Originalni rukom napisani tekst pesme ‘Starman‘ Dejvida Bouvija naći će se na aukciji s početnom cenom od 30.000 funti, piše „Gardijan“, prenosi nova.rs.

  Aukcijska kuća Omega Auctions rekla je da papire s tekstom pesme – koja uključuje Bouvijeve izmene i dodatke – prodaje neko ko ih je nabavio 80-ih. Stihovi su prethodno bili izloženi na izložbi ‘David Bowie Is‘ u Victoria and Albert muzeju.

  Ukoliko to možete sebi da priuštite, aukciji možete pristupiti OVDE.

  – Dejvid Bouvi jedan je od najuticajnijih muzičkih umetnika svih vremena i neko čiji se trajan uticaj na muziku još uvek proučava – rekao je Den Hempson, voditelj aukcije.

  On je dodao da su predmeti koji najviše “uzbuđuju” kolekcionare “oni koji ih približavaju zvezdama”.

  – U ovom slučaju, to je rukom pisani tekst pesme koju mnogi smatraju delom istinskog genija. Prava je privilegija videti ih i prodati – kaže Hempson.

  Originalni rukopis pesme Starman (fotografija: Omega Auctions)

  Prvi put objavljena 1972, pesma se nalazila na Bouvijevom petom albumu ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars‘. „Nisam znao koliko je sati, svetla su bila prigušena‘, Bouvi započinje pesmu, a njegovo pojavljivanje u Top of the Pops smatra se trenutkom u kojem je postao zvezda.

  Tekst pesme ‘Starman‘ naći će se na aukciji 27. septembra s početnom cenom od 30.000 do 40.000 funti.

  Naslovna fotografija: Mark Jeremy
  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kineskinja-puni-45-godina-kako-je-dejvid-bouvi-obezbedio-penziju-igiju-popu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]