• Na usvajanju godišnjeg izveštaja 11. Mesnih zajednica samo jedan predstavnik

  Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Inđija između ostalog usvajani su izveštaji o radu za 2021. godinu  svih 11 Mesnih zajednica opštine Inđija. Od 11 predsednika ovog tela , sednici je prisustvovao samo jedan predsednik Mesne zajednice,  Petar Marinković iz Novih Karlovaca. Izveštaji o radu Mesnih zajednica su usvojeni jednoglasno, dok je zamerku na nepojavljivanje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na usvajanju godišnjeg izveštaja 11. Mesnih zajednica samo jedan predstavnik

  Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Inđija između ostalog usvajani su izveštaji o radu za 2021. godinu  svih 11 Mesnih zajednica opštine Inđija. Od 11 predsednika ovog tela , sednici je prisustvovao samo jedan predsednik Mesne zajednice,  Petar Marinković iz Novih Karlovaca.

  Izveštaji o radu Mesnih zajednica su usvojeni jednoglasno, dok je zamerku na nepojavljivanje predstavnika mesnih zajednica predod Obornicima izneo odbornik pokreta Građanin Strahinja Jovanović.

  Stvarno nema smisla da danas, kada se usvajaju izveštaji o radu mesnih zajednica dođe samo jedan predsednik MZ. To je nepoštovanje i građana i ovog doma. Ne samo da su izostali sad, to je njihov trend. – kazao je Jovanović

  Foto: Strahinja Jovanović

  Na ovu konstataciju niko od prisutnih odbornika nije imao komentar ali ni obrazloženje.

  Iako su izveštaji usvojeni jednoglasno, Jovanović je odbornicima pojasnio da je pored redovnih izveštaja koje su imali na uvid u skuptinskom materijalu, prošle nedelje na sednici Saveta mesnih zajednica donet i zaključak koji je predložio Novica Temunović predsednik MZ Beška.

  U tom zaključku, kaže Jovanović, stoji da se mora iznaći način da se putnicima iz Čortanovaca i Beške obezbedi prevoz do nove železničke stanice. Prema rečima obornika pokreta Građanin, Temunović je na sastanku izneo problem, sa kojim su se svi članovi složili, a to je da beščani i čortanovčani nemaju način da stignu do stanice koja se nalazi u atarima Čortanovaca, te da su meštani ova dva mesta nezadovoljni i očekuju rešenje.

  Tom prilikom, keže Jovanović, Načelnik Odeljenja za privredu i investicije opštine Inđija Dragan Ibročić , istakao je da Železnice Srbije često menjaju red vožnje te JPI nije u mogućnosti da svoj red vožnje uskladi sa čestim promenama u železničkom saobraćaju.

  Na pomenutom sastanku Saveta mesnih zajednica predloženo je, tvrdi Jovanović, da opština Inđija kupi autobus koji bi meštane ova dva naseljena mesta prevozio do železničke stanice.

  Ovaj zaključak još se nije našao na usvajanju opštinskog Veća i SO Inđija, a kao što smo rekli predstavinici Mesni zajednica Beške i Čortanovaca se danas nisu pojavili pred lokalnim parlamentom.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika