• Načelnik Aleksandar Banić dobija još jednu funkciju

  Za 25. mart 2022. godine je zakazana nova sednica Opštinskog veća na kojoj će, između ostalog, većnici razmatrati i doneti odluku o prihvatanju Zaključka o drugom poslu aktuelnog načelnika Opštinske uprave Aleksandra Banića. Ukoliko većnici usvoje ovu tačku dnevnog reda, Aleksandar Banić će pored funkcije načelnika opštinske uprave obavljati i funkciju člana Stručnog tima za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Načelnik Aleksandar Banić dobija još jednu funkciju

  Za 25. mart 2022. godine je zakazana nova sednica Opštinskog veća na kojoj će, između ostalog, većnici razmatrati i doneti odluku o prihvatanju Zaključka o drugom poslu aktuelnog načelnika Opštinske uprave Aleksandra Banića.

  Ukoliko većnici usvoje ovu tačku dnevnog reda, Aleksandar Banić će pored funkcije načelnika opštinske uprave obavljati i funkciju člana Stručnog tima za realizaciju Projekta javno privatnog partnerstva sa elementima koncesije Carinske ispostave u Inđiji.

  Zakonom o sprečavanju korupcije, članu 56 Stav 1, propisano je da javni funkcioner čija javna funkcija zahteva rad sa punim radnim radnim vremenom ili stalan rad, ne može da obavlja drugi posao.  Međutim, Stavom 3 regulisano je da Agencija za sprečavanje korupcije može da, na zahtev javnog funkcionera, da saglasnost ukoliko se Agenciji dostavi pozitivno mišljenje organa koji ga je izabrao, u ovom slučaju Opštinskog veća.

  Skrinšot: Agencija za sprečavanje korupcije

  Banić je od juna 2016. godine, od kada je imenovan za načelnika opštinske uprave, bio u više komisija i radnih tela kao što su :  Agencija za ekonomski razvoj opštine Inđija, član komisije – savet za bezbednost saobraćaj, član komisije – radna grupa za uprvljanje rizicima, član komisije – socijalno-ekonomskog saveta, član komisije – komisija za raspodelu i kontrolu upravljanja sredstvima budžetskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Inđija, sekretar opštinske izborne komisije i član komisije – savet za privredu.

  Pored redovne plate (87.870,40 neto) za posao koji obavlja kao načelnik opštinske uprave, Banić na mesečnom nivou u zavisnosti od dodatne funkcije koju obavlja, dobija  od 1492 dinara (po sednici) pa do 30 000 dinara kao nadoknadu za učestvovanje u određenom radnom telu.

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija