• Najčešća predizborna bajka za Inđinčane – rekonstrukcija pijace

  Vest oko rekonstrukcije gradske pijace predizborna je priča od 2015. godine, i to svake godine. Naime, prvobitna ideja sa potpunim projektom i prezentacijom projekta rekonstrukcije gradske pijace predstavljena je građanima Inđije pred lokalne izbore 2016. godine. Do kompletno rekonstrukcije gradske pijace nikada nije došlo ali je to bila aktuelna tema narednih godina. Samo mesec dana […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najčešća predizborna bajka za Inđinčane – rekonstrukcija pijace

  Vest oko rekonstrukcije gradske pijace predizborna je priča od 2015. godine, i to svake godine. Naime, prvobitna ideja sa potpunim projektom i prezentacijom projekta rekonstrukcije gradske pijace predstavljena je građanima Inđije pred lokalne izbore 2016. godine. Do kompletno rekonstrukcije gradske pijace nikada nije došlo ali je to bila aktuelna tema narednih godina.

  Samo mesec dana nakon jednoglasnog usvajanja budžeta za 2022. godinu predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je za lokalne medije da lokalna samouprava već šest meseci ima završen projekat i obezbeđenu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju pijace u Inđiji.

  Verovatno je potrebno uraditi usklađivanje cena, kako bi mogli raspisati javnu nabavku, obzirom da su cene kada pričamo o građevini drastično skočile. Cena je po rvobitnom projektu oko 2 miliona evra, verujem da će biti nešto viša sada. – kazao je Gak

  Napomnuo je i da porast cene investicije neće bitno poremetiti planove za rekonstrukciju pijace u Inđiji i da bi se sa realizacijom moglo početi u martu. Opštinski budžet je projektovan i usvojen samo mesec dana pre izjave date medijima i odnosi se na izbornu godinu. U budžetu je odvojeno 240 300 dinara upravo za projekat „Rekonstrukcija gradske pijace u Inđiji“. Iako je projekat bio gotov pola godine pre usvajanja budžeta, prema tvrdnjama predsednika Vladimira Gaka, finansije za izradu projekta su opredeljene nakon izrade istog.

  Foto: pijaca u Inđiji

  Vest oko rekonstrukcije gradske pijace predizborna je priča od 2015. godine, i to svake godine. Naime, prvobitna ideja sa potpunim projektom i prezentacijom projekta rekonstrukcije gradske pijace predstavljena je građanima Inđije pred lokalne izbore 2016. godine.

  Te 2016. godine organizovani su i razgovori sa zakupcima tezgi na pijaci o njihovim potrebama i idejama te je u skladu sa tim i urađen projekat rekonstrukcije pijace. Pijaca je trebala biti potpuno rekonstruisana u leto 2016. Tim projektom predviđeno je da pijaca bude nadkrivena, sa toaletima,  proširenim parkingom i potpuno modernim izgledom. Realizaciju ovog projekta koji je bio urađen i plaćen, prekinula je smena vlasti na aprilskim izborima 2016. godine.

  Foto: idejno rešenje gradske pijace Inđija 2016. godina

  Od tada svake godine rekonstrukcija gradske pijace je tema koja se pred izbore prezentuje građanima Inđije.

  Strateško opredeljenje rekonstrukcije pijace je bilo najavljeno u septembru 2017. godine. U aprilu 2018. godine predsednik opštine Vladimir Gak kazao je da je rekonstrukcija pijace sve izvesnija.

  – Nezvanično, dobili smo nešto što nam odgovara. Uz formiranje komisije i zvanične procedure krenućemo u postupak javne nabavke i projektovanje Gradske pijace. U narednih 15 dana bi ta procedura trebala da bude završena i projektovanje u narednih mesec dana, te bi do kraja godine mogli i da završimo sa rekonstrukcijom- istakao je Gak pre četiri godine.

  Od aprila 2018. i već „izvesnih početka radova na rekonstrukciji“ vest je demantovana u decembru iste godine tako što je najavljeno da je od tri glavne kapitalne investicije u 2019. godini jedna, naravno, rekonstrukcija gradske pijace.

  – Projekat pijace je u završnoj fazi i uskoro će biti predstavljen javnosti. Za vreme izvođenja radova, pijačne tezge će biti izmeštene na parking u pijaci, a cena zakupa tezgi će biti znatno jeftinija.- najavljeno je tada bez osvrta na prethodna neostvarena obećanja vezano za isti posao.

  Isti mediji o istoj temi u 2020. godini najavili su istu priču o rekonstrukciji inđijske pijace sa najavom da kapitalni projekat rekonstrukcije pijace iz budžeta plaćaju građani 240 miliona dinara.

  – Mislim da ćemo svi biti zadovoljni kako će izgledati pijaca nakon radova, a ono što je najvažnije, obezbedićemo prodavcima daleko bolje uslove za rad, a našim građanima pijacu kakvu odavno zaslužuju – poručio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, zaboravnim građanima I te 2020. godine u januaru. U najavi kapitalnog projekta o kome priča svakih par meseci predsednik Gak nije objasnio šta se iskomplikovalo te posao koji je najavljivan nije već urađen. Osim što je prećutao objašnjenje, predsednik o tome nije ni upitan.

  U novembru 2020. godine  ponovo najava rekonstrukcije gradske pijace, sa već dobro poznatim idejnim rešenjima nadrkrivena, urbanistički prilagođena, nova, moderna nikad lepša – pijaca u Inđiji.

  U 2021. Godini, ponovo se poteže priča o rekonstrukciji pijace u Inđiji, predviđena su sredstva u budžetu 2021. godine za izradu projekta, najavljena kapitalna investicija. Radovi nisu započeti, objašnjenja nije bilo, građani su opet šestu godinu za redom “proutali” bajku o rekonstrukciji pijace.

  Foto: gradska pijaca u Inđiji

  Nacrtom budžeta za 2022. Godinu ponovo projekat rekonstrukcija pijace u Inđiji, ponovo opredeljena sredstva, nanovo usvojeno, najavljeno i u januaru 2022. godine potvrđeno da ovog leta Inđija dobija rekonstruisanu pijacu a da radovi počinju mesec dana pred izbore.

  Verica Marinčić ( IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije IZBORI 2022.

  Đilas: Sastajem se sa Vučićem sutra

  Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas saopštio je da je dobio poziv iz kabineta Aleksandra Vučića i da će se sastanak održati u predsedništvu Srbije u ponedeljak u 16 časova. […]

  RIK saopštio preliminarne rezultate

  Republička izborna komisija saopštila je večeras preliminarne rezultate izbora održanih u nedelju 3. aprila, za Predsednika Srbije i poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Predsednik […]

  Da li su SNS i Vučić najveći gubitnici izbora?

  Vladajuća stranka i njen lider najveći su gubitnici jučerašnjih izbora na svim nivoima, objavio je profesor pravnog fakulteta u Beogradu Svetislav Kostić na svojoj fejsbuk stranici. On je […]

  Protest ispred RIK za “odbranu glasova”

  “Ekološki ustanak” i “Skupština slobodne Srbije” najavili su protest zbog moguće izborne krađe“. Oni su pozvali građane Srbije da se večeras u 19.30 okupe ispred zgrade […]