• Najviše vakcinisanih između 70 i 79 godina

  Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ objavio je rezultate analize broja vakcinisanih u Srbiji prema uzrastu, prenosi RTS Procentualno najviše vakcinisanih, bar jednom dozom vakcine protiv koronavirusa, je među građanima starosti između 70 i 79 godina – 78,6% Najmanje vakcinisanih je još uvek među najmlađima – vakcinisano je samo 15 odsto građana […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Najviše vakcinisanih između 70 i 79 godina

  Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ objavio je rezultate analize broja vakcinisanih u Srbiji prema uzrastu, prenosi RTS

  Procentualno najviše vakcinisanih, bar jednom dozom vakcine protiv koronavirusa, je među građanima starosti između 70 i 79 godina – 78,6%

  Najmanje vakcinisanih je još uvek među najmlađima – vakcinisano je samo 15 odsto građana starosti između 18 i 24 godine i 33,6 odsto građana starosti između 25 i 49 godina.

  Kada su u pitanju deca mlađa od 17 godina, protiv koronavirusa je vakcinisano zanemarljivih 0,3 odsto.

  Virusološkinja Ana Banko napisala je na Tviteru da posebno zabrinjava procenat vakcinisanih u grupi starosti između 25 i 49 godina, posebno zbog, kako kaže, radne angažovanosti, društvene aktivnosti, završenog školovanja, ostvarenog roditeljstva ili planova za roditeljstvo, i konačno odgovornosti za mlađe i za starije od ove grupe.

  Potsetimo da je epidemiolog i član Kriznog štaba da se deca starija od 12 godina vakcinišu

  -Školska godina će normalno početi, ali sam zabrinut zbog toga što se malo dece vakciniše. I delta soj se spušta na dečiji uzrast- kazao je Kon i dodao da delta soj cirkuliše i da je izvesna pojava ovog soja i u školama.- kazao je Kon govoreći o odluci da školska godina počne normalno. 

  Uporedo sa tim lekari upozoravaju da se virus brzo širi te da se određene bolnice vraćaju u kovid sistem. Prema rečima lekara među pacijentima pretežno mladni i nevakcinisani.

  Iz ministarstva zdravlja, pak, poručuju da se mora napraviti razlika između vakcinisanih i nevakcinisanih građana.

  Imunizacija trećom, buster, dozom u inđijskom Domu zdravlja „Milorad – Mika Pavlović“ počela je u sredu 18. avgusta i vrši se na punktu svakog dana od 7 do 19 časova.

   Kako nam je potvrđeno iz Dom zdravlja, za sada su dostupne Fajzer i Sinofarm vakcine.

  Uporedo sa trećom, buster dozom, u inđijskom domu zdravlja vrši se i imunizacija prvom i drugom vakcinom.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI