• Nakon pet godina novo obećanje postavljanja video nadzora na divljim deponijama

  Lokalna samouprava još jednom je najavila postavljanje kamera na mestima stvaranja divljih deponija i strogo kažnjavanje neodgovornih građana. Postavljenje video nadzora na lokacijama divljih deponija najavljeno je aprila 2018. i u maju ove godine, da bi danas još jednom lokalna samouprava „pripretila“ da će kamere biti postavljene. Početkom maja ove godine direktor JKP Komunalac Dušan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nakon pet godina novo obećanje postavljanja video nadzora na divljim deponijama

  Lokalna samouprava još jednom je najavila postavljanje kamera na mestima stvaranja divljih deponija i strogo kažnjavanje neodgovornih građana. Postavljenje video nadzora na lokacijama divljih deponija najavljeno je aprila 2018. i u maju ove godine, da bi danas još jednom lokalna samouprava „pripretila“ da će kamere biti postavljene.

  Početkom maja ove godine direktor JKP Komunalac Dušan Lemaić je na konferenciji za novinare rekao će to javno rpeduzeće aplicirati za sredstava kako bi se deo formiranih divljih deponija na području opštine Inđija sanirao.

  Prema njegovim rečima, radnici Komunalca na svake dve godine saniraju divlje deponije ali da ih danas ipak “ima puno”.

  – Imamo puno divljih deponija na području opštine i zbog toga smo aplicirali za novac kako bi sanirali makar te udarne lokacije na kojima su formirane divlje deponije. –  kazao je Lemaić.

  Na teritoriji opštine Inđija ima oko desetak divljih deponija a najveći problem, godinama unazad, su vikend zone. Međutim, sve češće je primetno da se divlje deponije formiraju i u neposrednoj blizini lokalnih puteva.

  – Mi jednom u dve godine saniramo divlje deponije, ali moramo svi zajedno poraditi na svesti građana kako bi se smeće ipak odlagalo na mestima na kojima je to namenjeno. – izjavio je direktor JKP Komunalca Dušan Lemaić.

  Podsetimoda je, krajem marta, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao da je  u budžetu izdvojeno oko 20 miliona dinara kako bi se deo formiranih divjih deponija sanirao.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-zbog-neodgovornih-pojedinaca-gotovo-je-nemoguce-sanirati-divlje-deponije/

  Slično je predsednik opštine Vladimir Gak kazao pre pet godina, kada je najavio da na teritoriji opštine Inđija u aprilu počinje čišćenje svih divljih deponija i da će rebalansom budžeta biti obezbeđena sredstva za postavljanje video nadzora.

  -Imamo plan da postavimo kamere na određenim kritičnim mestima kako bi komunalna inspekcija mogla da radi i podnosi prekršajne prijave protiv počinilaca. Nadam se da ćemo uspeti u našoj nameri kako bismo zaštitili životnu sredinu, ali bez obzira na to apelujemo na građane da ne odlažu otpad na nepredviđenim mestima – izjavio je Gak 2018. godine i dodao da se nada da će se postavljanjem video nadzora trajno rešiti problem formiranja divljih deponija.

  Danas je, ponovo, lokalna samouprava saopštila da je osam kamiona otpada samo u toku jučerašnjeg dana odneto sa lokaliteta „Putareva kuća“, a da su jutros na istom mestu zatekli ponovo smeće.

  -Za nekoliko dana postavićemo kamere i zagađivači životne sredina snosiće posledice.- najavili su u kratkom saopštenju.

  V.M (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]