• Napad neofašista na novosadski lokal, dve osobe povređene

  Dve osobe su povređene u sinoćnjem napadu maskiranih neofašista na goste lokala “Crni ovan”, u centru Novog Sada, javlja 021.rs. Povređeni su vlasnik “Crnog ovna” Bojan Šovljanski i još jedan gost, koji je zadobio posekotinu. U trenutku napada u lokalu je bilo desetak osoba, među kojima je i trudnica. Šovljanski je zadobio modrice po telu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Napad neofašista na novosadski lokal, dve osobe povređene

  Dve osobe su povređene u sinoćnjem napadu maskiranih neofašista na goste lokala “Crni ovan”, u centru Novog Sada, javlja 021.rs.

  Povređeni su vlasnik “Crnog ovna” Bojan Šovljanski i još jedan gost, koji je zadobio posekotinu. U trenutku napada u lokalu je bilo desetak osoba, među kojima je i trudnica.

  Šovljanski je zadobio modrice po telu, dok je jedan od gostiju, osim modrica, posečen po podlaktici.

  Prema saznanjima 021.rs, uhapšen je dvadesetjednogodišnjak, dok se za ostalim napadačima traga. O čitavom slučaju je obavešten tužilac.

  Kako kaže Šovljanski za 021.rs, ispred lokala su došla tri maskirana mladića, koji su nosili obeležja zastave konfederacije, kukastog krsta i “Zentrope” – fašističke zajednice. Upitali su ih gde su im srpske zastave, a na odgovor da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju vrata i izlog, pokušavajući da uđu u lokal.

  Maskirani muškarci, mlađih godina, bili su naoružani bokserima, palicama i mačetom.

  Ovo nije prvi napad neofašista na ovaj lokal. Šovljanski kaže da je u pitanju najgori napad do sada, a da prethodni slučajevi nisu rešeni.

  Sve se dogodilo u trenutku kada sam iz lokala ispraćao drugara i trudnu drugaricu. Pojavila su se tri mladića, obučena u crno, bili su maskirani. Upitali su gde je zastava, a kada im je odgovoreno da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju i da pokušavaju da uđu u lokal. Jedan od njih je i ušao, ali smo uspeli da ga isteramo. Imali su boksere, palicu i nešto nalik mačeti. Razbili su izlog i vrata, a pobegli su kada su shvatili da ne mogu da uđu. Najgore od svega mi je što je svemu ovome prisustvovala trudna drugarica. Nadam se samo da će sve biti u redu, ovo je najgori napad do sada. – ispričao je Šovljanski.

  “Crni ovan”, mesto prepoznato među novosadskim antifašistima na kom se održavaju alternativni sajmovi, aktivistički seminari i humanitarne organizacije, i ranije je bio na meti neofašista. Početkom 2022. godine lokal je obijen, opljačkani izlepljen obeležjima “Zentrope”.

  U poslednjih nekoliko meseci “Crni ovan” je čak četiri puta bio meta vandala.

  Naslovna: Autonomija

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina