• Naredne tri godine bez voza za Suboticu

  Vozovi između Novog Sada i Subotice danas su prestali da saobraćaju, kako bi na toj deonici počela izgradnja brze pruge, saopštilo je preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“. Radi se o trećoj deonici brze pruge kroz Srbiju, koja bi, kada u potpunosti bude završena, trebalo da poveže Beograd i Budimpeštu. Planirano je da radovi traju 33 meseca, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Naredne tri godine bez voza za Suboticu

  Vozovi između Novog Sada i Subotice danas su prestali da saobraćaju, kako bi na toj deonici počela izgradnja brze pruge, saopštilo je preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“.

  Radi se o trećoj deonici brze pruge kroz Srbiju, koja bi, kada u potpunosti bude završena, trebalo da poveže Beograd i Budimpeštu.

  Planirano je da radovi traju 33 meseca, a tokom tog perioda lokalni vozovi će saobraćati, ali alternativnim prugama.

  – Tokom obustave železničkog saobraćaja između Novog Sada i Subotice, vozovi će saobraćati osnovnim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Rasputnica Sajlovo – Odžaci – Bogojevo – Sombor – Subotica i dopunskim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat – Zrenjanin – Banatsko Miloševo – Senta – Subotica – navodi se u saopštenju.

  Kako su naveli, prethodno su rekonstruisali regionalne železničke pravce Novi Sad – Bogojevo i Senta – Subotica, „kako bi njima železnički saobraćaj mogao nesmetano da se odvija tokom izgradnje pruge za velike brzine“.

  108 km pruge i 12 stanica

  Pruga Novi Sad – Subotica – Kelebija duga je 108 kilometara.

  Projektom je predviđena rekonstrukcija devet železničkih stanica: Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica i izgradnja tri nove: Rumenka, Vrbas i Lovćenac.

  Vidi još:
  Puštena u saobraćaj brza pruga Beograd-Novi Sad
  139 godina Inđija ima vozni saobraćaj

  U okviru brze pruge biće izgrađeno ukupno 49 podvožnjaka, nadvožnjaka i sličnih objekata, kao i vijadukt u Vrbasu dužine 1,6 kilometra.

  Izvođač radova je kineski konzorcijum „China Railway International” i „China Communications Construction Company”. Vrednost ugovorenih radova iznosi 1,16 milijardi dolara.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]