• Nervira vas CAPTCHA verifikacija? Novi iOS 16 ima rešenje

  Za korisnike koje nervira da unose CAPTCHA i rešavaju zadatke kako bi pristupili nekom sajtu, novi iOS 16 ima rešenje. Pronalaženje slika pešačkih prelaza, semafora ili dešifrovanje „pijanih“ tekstova bi uskoro mogla postati prošlost za korisnike Eplovih uređaja. Naime, novi iOS 16, koji će korisnicima biti dosutpan u septembru, uvodi opciju za zaobilaženje CAPTCHA verifikacije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nervira vas CAPTCHA verifikacija? Novi iOS 16 ima rešenje

  Za korisnike koje nervira da unose CAPTCHA i rešavaju zadatke kako bi pristupili nekom sajtu, novi iOS 16 ima rešenje.

  Pronalaženje slika pešačkih prelaza, semafora ili dešifrovanje „pijanih“ tekstova bi uskoro mogla postati prošlost za korisnike Eplovih uređaja.

  Naime, novi iOS 16, koji će korisnicima biti dosutpan u septembru, uvodi opciju za zaobilaženje CAPTCHA verifikacije na internetu, a sve što treba da korisnik uradi je da uđe u podešavanja, zatim Apple ID, zatim Password & Security i pronađe Automatic Verification opciju.

  Opciju su prvo pronašli Eplovi programeri, a kompanija je zatim objavila i video sa objašnjenjem.

  – Zaboravite na CAPTCHA verifikaciju. Tokeni za privatni pristup su alternativa koja pomaže da se identifikujete na sajtovima širom interneta sa legitimnih uređaja bez ugrožavanja privatnost, ličnih podataka i identiteta – navodi kompanija na svom sajtu.

  Ovo znači da, kada korisnik uključi Automatic Verification opciju, sajtovi će koristiti iCloud kako bi potvrdili da je u pitanju osoba, nudeći tokene kao dokaz verodostojnosti.

  Epl ističe da neće deliti osetljive podatke koji su povezani sa nalozima korisnika, kao i da neće proveravati koji sajt traži zahtev za verifikaciju.

  U beta verzijama iOS i iPad OS softvera opcija je podrazumevano omogućena, što znači da, kada softver bude dostupan u septembru, novi sistem verifikacije CAPTCHA biće omogućen svim Eplovim korisnicima automatski.

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/apple-predstavio-novi-ios-16-evo-sta-je-sve-novo/

  Naslovna fotografija: Shutterstock
  Stefan Simonović / nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]