• Nevakcinisani u većem riziku da umru od kovida

  Nevakcinisane osobe su u 4,5 puta većem riziku da dobiju virus, u 10 puta većem riziku da budu hospitalizovani zbog kovida i u 11 puta većem riziku da umru od kovida nego oni koji su primili vakcinu, pokazala je studija Američkog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) sprovedena na preko 600.000 ljudi, prenosi CNBC. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nevakcinisani u većem riziku da umru od kovida

  Nevakcinisane osobe su u 4,5 puta većem riziku da dobiju virus, u 10 puta većem riziku da budu hospitalizovani zbog kovida i u 11 puta većem riziku da umru od kovida nego oni koji su primili vakcinu, pokazala je studija Američkog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) sprovedena na preko 600.000 ljudi, prenosi CNBC.

  Istraživanje je sprovedeno na 600.000 zaraženih punoletnih osoba, a podaci su prikupljani iz 187 bolnica u 13 američkih saveznih država.

  Obuhvatilo je podatke iz poslednja dva meseca, kada je visoko prenosiv “delta soj” korone postao dominantan u SAD. Pokazalo se da, osim što vakcina dramatično povećava zaštitu od smrtnih ishoda povezanih s virusom, ona i štiti od infekcije i hospitalizacije.

  – Kao što smo pokazali u više studija, vakcinacija funkcioniše. Zaključak je da imamo naučne alate neophodne da preokrenemo ovu pandemiju – rekla je direktorka CDC dr Rošel Valenski.

  Situacija u Vojvodini i dalje nepovoljna

  Prema poslednjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u pokrajini je registrovano 1.088 novih slučajeva.

  U ovom trenutku na teritoriji 41 opštine situacija je vanredna, u jednoj opštini situacija je nepovoljna, dok se na teritoriji 3 opštine i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna.

  Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

  U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 9.316.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI