• Nevladine organizacije Vojvodine: Poziv na protestnu obustavu rada tužilaca

  Nevladine organizacije iz Vojvodine pozvale su juče u zajedničkom saopštenju tužioce iz cele zemlje da u znak protesta protiv „zastrašujućih smena koleginica“ u Beogradu organizuju protestnu obustavu rada i time „vrate dostojanstvo svojim institucijama„. Konstatuje se da su tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović smenjene samo zato što su predmet koji se odnosi na visoku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nevladine organizacije Vojvodine: Poziv na protestnu obustavu rada tužilaca
  Foto: Pixabay

  Nevladine organizacije iz Vojvodine pozvale su juče u zajedničkom saopštenju tužioce iz cele zemlje da u znak protesta protiv „zastrašujućih smena koleginica“ u Beogradu organizuju protestnu obustavu rada i time „vrate dostojanstvo svojim institucijama„.

  Konstatuje se da su tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović smenjene samo zato što su predmet koji se odnosi na visoku korupciju povezanu sa vlašću vodile po zakonu i savesti.

  Organizacije su posebno pozvale tužioce iz Vojvodine da „otvoreno, jasno i aktivno“ podrže beogradske koleginice s obzirom da je aktuelna republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac iz Novog Sada.

  Dolovac će u istoriji ostati upamćena kao osoba koja je ponizila i svoju instituciju, i građane, i pravo, i pravdu, i koja je dozvolila da ovom državom potpuno neometano zavladaju kriminal, bezakonje i korupcija. –  navodi se u saopštenju.

  Organizacije su tužioce pozvale i da javno osude i „medijsku harangu koju režim vodi protiv Savovićeve i Paunovićeve“, konstatujući da bi stajući uz svoje koleginice, oni stali u “odbranu svoje profesije, časti, pravosudnih institucija i građana pokrajine i cele države“.

  Saopštenje su potpisali Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“, Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanska politikološa asocijacija, Zelena mreža Vojvodine, Centar za interkulturnu komunikaciju, Građanska akcija Pančevo i Centar za održive zajednice.

  Naslovna: Pixabay

  Izvor: VREME

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/malverzacijama-ostetili-jp-eps-u-iznosu-od-7-458-050-americkih-dolara/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina