• Nikola Mažić: Vučić ne govori istinu o događajima u Pećincima

  Priča o „nepodobnim“ roditeljima u Pećincima i njihovoj deci koja su stavljena na listu čekanja je posle više od mesec dana došla i do predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio da bi rešenje problema bilo izgradnja novog vrtića. Međutim, predsednik OO DS Pećinci, Nikola Mažić inače stric dece koja su na listi čekanja za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nikola Mažić: Vučić ne govori istinu o događajima u Pećincima

  Priča o „nepodobnim“ roditeljima u Pećincima i njihovoj deci koja su stavljena na listu čekanja je posle više od mesec dana došla i do predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio da bi rešenje problema bilo izgradnja novog vrtića. Međutim, predsednik OO DS Pećinci, Nikola Mažić inače stric dece koja su na listi čekanja za IN Medija kaže da predsednik Srbije ne govori istinu.

  Naime,  predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalne, političke ili druge pripadnosti svojih roditelja i dodao da će kao predsednik učiniti sve da se reši problem koji je nastao u vrtiću u Pećincima.

  Jedni kažu da to (u Pećincima) nije bio takav slučaj, drugi kažu da jeste. Svejedno, taj problem mora da se reši –  rekao je Vučić novinarima nakon obilaska rekonstruisanog puta izmedju Novog Pazara i Tutina na pitanja novinara N1 šta će se desiti sa decom čiji roditelji tvrde da su izbačeni iz vrtića u Pećincima zbog njihove političke pripadnosti Demokratskoj stranci.

  On je dodao da je suštinski problem velika lista čekanja i da će to najlakše biti rešeno hitnim raspisivanjem tendera za izgradnju novog vrtića.

  Nije pitanje jedno, dvoje ili troje već 74 dece, vidite da sam se bavio time. Nema prostora u lokalnom vrtiću, idemo na izgradnju novog vrtića. A ovaj problem ćemo gledati kako da krizno rešimo pre nego što za osam, deset meseci ne izgradimo novi vrtić. .  rekao je Vučić.

  Na izjavu predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića reagovao je i Nikola Mažić, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke Pećinci koji je i predsednik regionalnog odbora DS-a u Sremu. Prema njegovim rečima, „Aleksandar Vučić ne govori istinu“.

  Mesec i po dana  mu je trebalo da se obrati vezano za događaje u Pećincima iako je bio upitan od strane poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića i Nebojše Novakovića na sednici na kojoj se raspravljalo o Kosovu. Tada je čak rekao da ne poznaje Milorada Pantića Lukija, što smo mi demantovali fotografijama. Nov vrtić je izgrađen u Šimoanovcima prošle godine o koštao je 4 miliona evr, proširenje osnovne škole u Kupinovu, sa dodatnim kapacitetima za predškolsku ustanovu, oko dva miliona evra. Tako da uopšte nema potrebe za izgradnjom novog objekta već da se te liste čekanja ne zloupotrebljavaju za politički pritisak i ucenu roditelja koji su aktivisti drugih stranaka ili nisu želeli da glasaju za Srpsku naprednu stranku. – kazao je za IN Medija Nikola Mažić.

  Nikola Mažić „predsednik Vučić ne govori istinu“

  Nikola je rođeni brat Miloša Mažića, oca dvoje dece koja su ostala na listi čekanja zbog, kako tvrde i ostali „nepodobni“ roditelji, spiska koji je napravio poverenik SNS-a za Pećince, Milorad Pantić Luki.

  Mažić za IN Medija kaže da deca njegovog brata nikako ne mogu biti na listi čekanja jer su oba roditelja zaposlena. Takođe, navodi Nikola Mažić postoji, nalog prosvetne inspektorke da se deca vrate u vrtić. Prema njegovim rečima, poverenik SNS-a više ne vrši pritisak na članove i simpatizere DS-a jer je svestan da to nema efekta.

  Milorad Pantić je svestan da na članove Demokratske stranke ne može da utiče i pored svih pritisaka. On više nije smetnja razvoju opštine Pećinci, on je postao smetnja našem normalnom životu. – tvrdi Nikola Mažić.

  Podsetimo da je Jelana Mažić, izjavila za IN Medija da je nakon više pokušaja da dobije konretan odgovor zbog čega njena deca ne mogu u vrtič iako ima mesta, sumnja da je reč o političkom pritisku jer roditelji koji imaju isti problem ne podržavaju lokalnu vlast.

  Nakon protesta ispred objekta PU “Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, roditelji su doveli svoju decu u vrtić, međutim, neke od njih su dočekala zaključana vrata, a neki su ostavili decu, a iz vrtića su im zapretili da će pozvati policiju i Centar za socijalni rad, jer ne odgovaraju za mališane.

  Majci dvoje dece iz sela Obrež u opštini Pećinci, Jeleni Mažić, rečeno je tada da po nalogu direktorice vrtića, Anite Vončevski, njena deca ne mogu da uđu u objekat.

  M.Blečić (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vrtic-u-pecincima-odbio-prigovor-oca-devojcice-komisija-postupala-u-skladu-sa-zakonom/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina